Нардепу оголосили підозру за кнопкодавство

фото кнопкодави
фото ілюстративне

Оголошено першу підозру за кнопкодавство народному депутату, яке було зафіксоване Рухом ЧЕСНО.

Про це Руху ЧЕСНО повідомили в Офісі гепрокурора.

Мова йде про закарпатського мажоритарника із групи «Довіра» Владислава Поляка.
Нагадаємо, перший факт кнопкодавства, зафіксований Рухом ЧЕСНО після криміналізації цього порушення, мав місце на засіданні ВРУ 21 лютого 2020 року. Тоді закарпатський мажоритарник Владіслав Поляк щонайменше тричі кнопкодавив за відсутнього колегу під час розгляду поправок до законопроєкту щодо відкриття ринку землі.

Того самого дня генпрокурор Руслан Рябошапка розпочав кримінальне провадження за цим фактом – для цього йому було достатньо повідомлень у ЗМІ.

У повідомленні зазначається, що даний народний депутат належним чином викликався до Офісу генерального прокурора на 11 лютого 2021 року для вручення повідомлення про підозру, однак, не з’явився та про причини неявки не повідомив. У зв’язку з цим, у порядку, передбаченому КПК України, письмове повідомлення про підозру для ознайомлення та вручення направлено до Апарату Верховної Ради України, за місцем проживання, на електронну поштову скриньку та на інші відомі стороні обвинувачення засоби зв’язку.


Наразі вживаються заходи для завершення слідства та скерування обвинувального акту до суду.

У разі доведення вини, народному депутатові загрожує покарання у виді штрафу від 3000 до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що Офіс генпрокурора з другої спроби відкрив кримінальне провадження проти ще одного нардепа-кнопкодава Андрія Іванчука. Мажоритарник з Івано-Франківщини, член групи «Довіра» Іванчук 5 листопада 2020 року порушив вимоги щодо персонального голосування у Верховній Раді, що зафіксував Рух ЧЕСНО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: