Український автопром скоротився майже на третину

авто

У січні 2021 підприємства українського автопрому виготовили 604 одиниць автотранспортних засобів, що на 29% менше, ніж за аналогічний період торік.

Про це повідомляє Укравтопром.

Найбільше минулого місяця було вироблено легкових автомобілів — 576 шт. На ЗАЗі випустили 325 легкових авто, а на Єврокарі – 251 машину.

Незважаючи на те, що в січні поточного року статистику в цьому сегменті формували вже два підприємства — ЗАЗ і Єврокар, а не одне, як минулого року, випуск легкових автомобілів в річному обчисленні впав майже на 27%.

Випуск комерційних автомобілів (без урахування АвтоКрАЗу, який перестав розкривати інформацію про своє виробництво з серпня 2016 року) склав 4 шт., що вдвічі менше, ніж рік тому. Як і в січні 2020, всі комерційні авто виготовлені на заводі «Черкаський автобус».

Окрім цього, на 58% впало автобусне виробництво. За місяць в Україні було вироблено всього 24 автобуси. Найбільшу кількість випустив завод «Черкаський автобус» — 15 шт. На ЗАЗі повідомили про виробництво 8 автобусів. Січневий результат Часовоярського автобусного заводу — 1 шт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: