«Трохи нижче неба»: на Львівщині презентували фільм про захисників Донецького аеропорту

_1613236354_613x321.84371184371_3_0
Фото: ЛОДА

Вчора у кінотеатрі Планета Кіно в ТРЦ «Forum Lviv» презентували документальний фільм «Трохи нижче неба». Кінострічка розповідає про 4-х бійців вісімдесятої бригади ЗСУ, які загинули у боях за Донецький аеропорт у січні 2015 року: Ігоря Римара, Володимира Труха, В’ячеслава Мельника та Івана Вітишина.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

“Це п’ятий показ фільму, стрічку вже презентували у Києві, Луцьку, Тернополі, Рівному. Хочу наголосити, щоб ви не порівнювали  цей  фільм із будь-яким іншим про Донецький аеропорт. Він не схожий на жоден, ми зробили  його таким,  яким вважали за потрібне, щоб нагадати, через що довелось пройти кіборгам.  В час, коли триває війна, цей фільм як нагадування: доки ми не проженемо росіян,  у нас не буде нормального життя у нашій країні”, – зазначив автор та продюсер фільму, військовий журналіст і доброволець Михайло Ухман.

Над стрічкою працювали упродовж двох років.  Автори спілкувались із родичами та побратимами загиблих кіборгів. Фінансували проєкт із допомогою небайдужих людей.

“Більшість людей забувають, що у країні триває війна і що ми її не перемогли. Таким фільмом ми хочемо нагадати суспільству, що боротьба триває і абсолютно від кожної людини, яка живе в цій країні або ж є українцем, але мешкає за межами України,  залежить наше майбутнє. Фільм має знайти відгук у серцях людей, щоб кожен переосмислив своє життя.  Кінострічка є доволі важкою і вимагає максимальної уваги, щоб ключові моменти пропустити крізь своє серце”, - наголосив співпродюсер фільму Сергій Коновал.

Нагадаємо, у ніч на 26 травня 2014 року розпочалась боротьба за Донецький аеропорт. Озброєні проросійські бойовики в ультимативній формі вимагали від українських захисників скласти зброю і здатися. Однак, українські військові дали їм гідну відсіч.

Боротьба за стратегічний об’єкт продовжувалася і тривала 242 дні. За офіційними даними, тоді загинуло понад 200 українських військових.

Захисників Донецького аеропорту за проявлену мужність, відвагу та неймовірну стійкість назвали кіборгами.

«Кінострічку обов’язково має переглянути кожен українець. Дякую авторам за колосальну роботу  і збережені назавжди моменти оборони Донецького аеропорту. Війна триває, наші хлопці продовжують стримувати ворога на Сході України, тим самим доводячи усьому світові, що українська нація є незламна та непереможна", - прокоментував голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: