Росія опосередковано фінансувала канали Козака, - Ткаченко

штраф4

Блокування телеканалів народного депутата Тараса Козака «112 Україна», NewsOne і Zik сталася на підставі дій правоохоронних органів. Ці канали опосередковано фінансувалися Російською Федерацією на етапі їх придбання.

Про це в інтерв'ю «Лівому березі» заявив міністр культури Олександр Ткаченко, - йдеться на РБК-Україна.

«Під час роботи ТСК (Тимчасової слідчої комісії - ред.) за «медведчуківським» каналах нам дали можливість ознайомитися з документами. Цікавив саме факт їх придбання, оскільки там довга і заплутана історія. У мене є підстави говорити про опосередковане фінансування з боку Росії як мінімум на етапі придбання цих каналів», - заявив Ткаченко.

При цьому Ткаченко пояснив, що канали підозрюють у фінансуванні тероризму. При цьому поки правоохоронці відмовляються надати докази проти каналів посилаючись на продовження слідства.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким наклав санкцій на телеканали 112, ZIK і NewsOne і їх власника Козака. Глава держави підкреслив, що для введення санкцій були «залізобетонні аргументи».

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Служба безпеки України може надати документи з заблокованим каналах Козака найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: