Що потрібно знати про медичні довідки до дитсадка, - Мін'юст

eb37c3b2-4c76-4e81-adf1-0c9fa6ce4ed9

Діти, які тимчасово не відвідували садочок з причин, не пов'язаних із хворобою, приймаються до закладу без медичних довідок за умови відсутності явних ознак захворювання.

Дитина не відвідувала дитсадок, тому що батьки вирішили поїхати у село провідати бабусю. Але потім вони вимушені звертатись до педіатрів  зі здоровою дитиною з проханням видати довідку про те, що малеча не хворіє і їй дозволяється відвідувати дошкільний навчальний заклад.

У деяких дитсадках, звісно, такої довідки не вимагають взагалі. Але є й такі, такі, де батьків змушують її надати, якщо дитини не було в садку 5 днів, а в деяких – навіть за 2 дні відсутності. То що ж робити в таких ситуаціях, пояснюють у Міністерстві юстиції України.

Виникає питання, що робити дошкільному навчальному закладу, якщо в штаті немає медичного працівника. Як зрозуміти, що дитина здорова, коли вона прийшла в садок?

Ранкове приймання дитини до дошкільного навчального закладу щодня повинен проводити вихователь групи. Здійснюється обов’язкове опитування батьків або осіб, які їх замінюють, стосовно стану здоров’я дитини та візуально визначається стан здоров’я (шкірні покрови, нежить тощо). За потреби проводиться термометрія та огляд зіва.
Діти з ознаками  інфекційного захворювання до дошкільного навчального закладу не приймаються.

Звідки ж з’явилась вимога про необхідність надання медичної довідки , якщо дитина більше п’яти днів не була в садочку?

Виявляється, така вимога передбачалась ще за часів СРСР Інструкцією про проведення протиепідемічних заходів щодо гострих кишкових інфекцій. Однак з 2016 року наказом МОЗ Україна вона була визнана такою, що не застосовується  на території нашої держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: