У львівському «Охматдиті» розповіли, як лікують складну дитячу хворобу

діти лік
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Лікарі лікарні «Охматдит» поділилися досвідом лікування мультисистемного запального захворювання дитячого віку з колегами під час міні-конференції «День настороженості хвороби Кавасакі: UPDATE» від Всеукраїнська асоціація дитячої імунології.

Йдеться про захворювання Кавасакі.

Про це повідомляють у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит».

«Наше «ковідне» відділення - дуже непросте. Тут ведеться дуже запекла боротьба за кожну дитину. Наші лікарі читають найостанніші дослідження, вони завжди в курсі останніх рекомендацій провідної медичної спільноти світу. Завдяки тісній співпраці науковців і педіатрів-практиків вдається виходжувати найтяжчих пацієнтів. Днями розповіли про наш досвід на онлайн-конференції за участі авторитетних колег-імунологів.

Доцент кафедри пропедевтики педіатрії та медичної генетики ЛНМУ ім. Д. Галицького Ірина Авраменко поділилась секретами майстерності лікування мультисистемного запального синдрому асоційованого із SARS-Covid на базі львівського ОХМАТДИТу.

«У 2020 році у нас було 16 дітей з хворобою Кавасакі. Усі діти з цим діагнозом мали зв'язок з коронавірусом, це підтвердили тести. Наймолодшій дитинці з Кавасакі був лише 1 рочок, найстаршій - 15», - каже Ірина Авраменко.

У лікарні зазначають, що маленькі пацієнти мали нетипові прояви хвороби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: