На Львівщині на коронавірус перехворіли майже 75 тисяч осіб

інтерни

Станом на сьогоднішній ранок на території Львівщини нараховується 74 тисяч 568 випадків захворювань мешканців на коронавірусну інфекцію.  

Про це під час сесії Львівської обласної ради розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За його словами, від початку пандемії і до 31 січня цього року Львівський обласний лабораторний центр здійснив 317 тисяч 458 досліджень методом ПЛР-тестування.

Найбільше захворілих зафіксували на Пустомитівщині – понад 5 тисяч  випадків на 100 тисяч населення,  у  місті  Львові – близько 4,5 тисячі випадків  та на Миколаївщині – майже 4 тисячі випадків.

Одужали від коронавірусної інфекції 66372 особи, померло -  2204 людини.

«24 заклади охорони здоров’я у Львівській області є законтрактованими з НСЗУ  у частині надання послуги пацієнтам з підозрою на ковід та хворим на ковід. Станом на сьогодні,  22 заклади на території Львівської області працюють у штатному режимі та надають медичну допомогу таким пацієнтам», - додав Орест Чемерис.

Він також розповів депутатам про стан захворюваності на коронавірус серед медиків.

«Загалом на Львівщині захворіли на ковід  5 тисяч 394 медичні працівники, з них  5 тисяч 63 - уже одужали. На жаль, 53 працівників померли», - розповів Орест Чемерис.

Водночас кількість захворювань останніми днями стабілізувалася, під час брифінгу розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Ірина Шурпяк.

«Кількість госпіталізованих за добу залишається такою як раніше – близько 100 осіб. За вчорашню добу. У стаціонарах Львівщини перебувають 1158 осіб, 105 з яких важкі і знаходяться в реанімаціях», - розповіла Ірина Шурпяк.

За її словами, зараз краще надається допомога пацієнтам на первинному рівні, відтак до стаціонарів потрапляють пацієнти у важкому стані, їхня кількість є стабільною.

«Минулого тижня було незначне наростання. Треба враховувати, що школи повернулися до навчання. Такі невеликі підвищення захворюваності завжди були пов’язані із  зростанням активності населення. Зараз ми знову бачимо цифру – 100 осіб госпіталізованих на добу. Тобто тенденції на зменшення захворюваності точно немає, категорія важкості пацієнтів залишається такою як була. Але також наразі немає і збільшення кількості захворювань», - додала Ірина Шурпяк у коментарі Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: