Початок вакцинації на Львівщині переноситься

66
Фото ілюстративне

Вакцинація на Львівщині розпочнеться дещо пізніше ніж попередньо планувалося, а кількість провакцинованих буде меншою.

Вакцинація на Львівщині розпочнеться дещо пізніше, ніж попередньо планувалося, а кількість провакцинованих буде меншою.

Про це під час сесії Львівської облради розповіла директорка Лабораторного центру МОЗ на Львівщині Наталія Іванченко.

«Так, дійсно, було озвучено, що 15 числа вакцина надійде в Україну. Цього не відбулося. Згідно із заявою міністра охорони здоров’я, дата, коли вакцина надійде в Україну наразі становить 17-18 лютого, але 5 діб ще буде тривати процес реєстрації дозвільних документів. Тому пройде щонайменше тиждень чи 10 днів, перш ніж Львівщина отримає першу вакцину.

Щодо вакцини, то ще минулого тижня Львівщина очікувала вакцину по програмі COVAX - Pfizer-BioNTech. Це вакцина, яка потребує особливих умов зберігання. Проте сьогодні логістика змінилась. Перша вакцина, яка надійде в Україну, мабуть, і на Львівщину, буде вакцина AstraZeneca виробництва Великобританії разом зі Швецією. Вона не потребує особливих температурних вимог. Ми не маємо наказу про розподіл кількості вакцини, яка надійде. Також ми не маємо графіка, в які терміни і в якій кількості вакцина буде надходити. Виключно від цього залежить, чи в першу хвилю ми підтягнемо людей з другої лінії, які працюють в закладах охорони здоров’я, чи ми будемо очікувати офіційного початку другої хвилі. Тобто все залежить від динаміки забезпечення імунобіологічними препаратами Львівщини», - розповіла Наталія Іванченко.

Вона додала, що перша партія вакцини для Львівщини становитиме приблизно 3118 доз. На другому етапі вакцинуватимуть інших медичних працівників, соціальних працівників та людей старших за 80 років, - загалом 28 713 осіб.

Згідно з дорожньою картою, затвердженою наказом МОЗ, вакцинація в Україні, в тому числі на Львівщині, відбуватиметься у 5 етапів.

Водночас, як розповіла під час брифінгу заступниця директора департаменту охорони здоров’я Ірина Шурпяк, наразі в області визначено два мендзаклади, які будуть основними пунктами вакцинації.

«У Львові основною точкою вакцинації буде 2-га поліклініка в в області Стрийська ЦРЛ. Це основна локалізація поставки вакцини. Орієнтована дата поставки – кінець цього тижня. Всі інщі локації, які ми приготували – зберігаються в резерві», - розповіла Ірина Шурпяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: