У Львові представили нового керівника поліції: Віконського переводять до Києва

40892808f9dce1773914de73c16b11fd-wide-big

Сьогодні особовому складу Нацуправління поліції на Львівщині представили нового керівника  - ексначальника поліції на Закарпатті Олександра Шляховського.

Представити нового керівника прибули перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий та голова Національної поліції України Ігор Клименко.

«Час вимагає від нас удосконалюватися та вирішувати важливі задачі, зокрема – створювати та розвивати взаємодію між різними службами для відслідковування та реагування на злочини, правопорушення та інші події. Ми повинні вдосконалити співпрацю з місцевими громадами, розвивати системи відеоспостереження та ефективного реагування на повідомлення громадян. Усі свої потужності ми повинні використовувати максимально ефективно. Для цього, ми змінюємо структуру поліції у відповідності до змін в адміністративно-територіальному устрої, підходи до роботи, а також саму організацію цієї роботи для забезпечення законності, захисту прав та свобод громадян», - заявив Сергій Яровий.

Голова Нацполіції України Ігор Клименко звернув увагу керівників служб та підрозділів поліції Львівщини на недоліки в роботі. Він доручив Олександру Шляховському  звернути особливу увагу на боротьбу з наркозлочинністю, з злочинами, що вчинені організованими групами, та злочинами щодо лісового господарства.

«Ми повинні вибудувати систему чіткого реагування на заяви та повідомлення громадян: де б не жила людина, вона повинна знати, що у випадку необхідності, в чітко визначений термін, до неї прибуде поліцейський та надасть їй необхідну допомогу. Перед новим очільником поліції Львівщини стоїть головне завдання – сформувати безпековий простір та вибудувати роботу новостворених територіальних підрозділів у чіткій цілісній вертикалі структури Національної поліції. Кожен поліцейський повинен розуміти, що відбувається в поліції і які його завдання», - заявив Ігор Клименко.

«Я готовий брати на себе відповідальність за безпеку громадян, а також забезпечити відкритість та прозорість своєї роботи. З громадянами, органами місцевого самоврядування та журналістами ми працюватимемо на засадах партнерства, щоб зробити Львівщину безпечнішою, щоб кожен мешканець відчував себе захищеним», - заявив новопризначений керівник поліцї Львівщини, полковник Олександр Шляховський, який до призначення на посаду начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області очолював поліцію Закарпаття.

Щодо його попередника, Василя Віконського, то як розповів Ігор Клименко, його переводять до Києва.

«Василь Віконський переводиться до центрального органу управління Нацполіції у Києві. Він буде займатися питаннями щодо реформування Нацполіції та формування підрозділів на Сході України. Найближчим часом ми приймемо рішення щодо служби на більш високих посадах», - розповів Ігор Клименко.

Василю Віконському подякували за роботу керівники області та міста Максим Козицький та Андрій Садовий.

Нагадаємо, відставки  Василя Віконського тривалий час вимагали громадські активісти через силовий розгін людей у Соснівці , які блокували поставки в Україну вугілля з Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: