Вакцинація проти COVID-19: людина може повторно захворіти, та це не призведе до смерті

вакцин
Фото ілюстративне

Після вакцинації проти COVID-19 є випадки захворювання серед щеплених, водночас перебіг хвороби є суттєво легшим, і вона точно не призведе до смерті.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає УНН.

«Можуть траплятись випадки, і це доводиться в тому числі на третій стадії клінічних випробувань щодо ефективності, коли людина може захворіти на COVID-19, але у той же час перенести у легкий спосіб цю хворобу, не мати важких наслідків цієї хвороби, і що це точно не призведе до смерті людини», — сказав Степанов.

Зі слів міністра, люди після вакцинації або не хворіють взагалі — це переважна кількість людей, які зробили вакцинацію, — або вірус може потрапити в організм і мати або безсимптомний, або дуже легкий перебіг хвороби.

Очільник МОЗ зазначив, що всі вакцини, які будуть використовуватися в Україні, будуть безпечними: вони будуть проходити реєстрацію в країні, будуть досліджуватись українськими експертами, яким МОЗ довіряє.

Україна, де ще не стартувала вакцинація, уклала контракт на поставку вакцини китайського виробника — Sinovac Biotech. Йдеться про 1,9 млн доз, з можливістю, як стверджують в МОЗ, відмовитися від угоди і повернути сплачені за неї державні гроші — а це трохи менше мільярда гривень — у разі непідтвердження її достатньої ефективності.

Угода проводиться через компанію-посередника в Україні «Лекхім», яку вибрав сам виробник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: