Львівські депутати хвилюються за майбутнє санаторних шкіл

школи
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

Львівська обласна рада під час учорашньої сесії звернулася до Міністерства освіти і науки України, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій щодо подальшого функціонування санаторних шкіл.

«Ми, депутати  обласної ради, стурбовані ситуацією щодо подальшого функціонування санаторних шкіл. Так,  відповідно до  Закону  України «Про внесення змін до пункту 3 розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про  повну загальну середню освіту» щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі»   засновники санаторних шкіл до 01.07.2021 зобов’язані змінити  такі заклади  на один з типів закладів загальної середньої освіти, що передбачені цим законом, або припинити такі заклади освіти шляхом їх реорганізації чи ліквідації. Головним завданням санаторних шкіл є відновлення і зміцнення здоров'я дітей у поєднанні із загальноосвітньою підготовкою, надання їм кваліфікованих оздоровчих та  лікувальних послуг. У цих школах найкраща матеріальна база, найменша вартість навчання дітей. Державою витрачено величезні кошти для придбання медичного, реабілітаційного обладнання, будівництва басейну, облаштування бювету лікувальних вод тощо. Вважаємо, що першочергово необхідно створити підґрунтя для поступового, поміркованого та доцільного реформування цієї інституції, з урахуванням інтересів  усіх учасників освітнього процесу»,- йдеться у зверненні.

Депутати звертають увагу посадовців на те, що на сьогодні немає затвердженого типового положення про академічний ліцей та про пансіон.

«Майно реорганізованих чи ліквідованих санаторних шкіл має бути використано виключно для забезпечення здобуття дітьми та/або молоддю освіти, надання їм послуг у сфері соціального захисту, культури, спорту та/або охорони здоров’я. Саме тому реформування санаторних шкіл повинно бути частиною процесу реформування загальної середньої освіти у Львівській області», - ввважають обласні обранці.

Відтак, вони просять забезпечити внесення відповідних змін до Закону України «Про  повну загальну середню освіту» та продовжити функціонування санаторних шкіл до 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: