Українцям почали виплачувати компенсацію за подорожчання електроенергії

гроші6788

Мінсоцполітики здійснило перерахування коштів для компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії. Загальна сума компенсацій за спожиту у січні електроенергію склала 322 133,5 тисяч грн.

При цьому грошову виплату отримали 571,6 тис. осіб, повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України.

У зв’язку з тим, що з січня ухвалили рішення про скасування певної системи тарифоутворення для окремих категорій населення, виникла необхідність напрацювання іншого механізму, який, на відміну від програми житлових субсидій, дозволив би забезпечити підтримку тих категорій населення, які найбільше від цього постраждали.

«Тому було достатньо швидко напрацьовано механізм запровадження компенсаційних виплат, коли оплата йде не домогосподарству, а постачальнику. Власне, цей механізм було впроваджено до кінця опалювального періоду, як короткостроковий алгоритм підтримки в період опалювального сезону», – пояснив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

За даними відомства, система субсидій працює в штатному режимі. У ній нині знаходиться близько 3 млн домогосподарств, які отримують підтримку в рамках цієї програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: