Майже 90 підозрюваних у справах Майдану судитимуть заочно - ДБР

розстріи
фото з відкритих джерел

Державне бюро розслідувань скоро направить до суду справи щодо організаторів і виконавців злочинів на Майдані, які переховуються у Росії.

Про це повідомив під час пресконференції заступник начальника управління ДБР у справах Майдану Артем Яблонський, передає Укрінформ.

«До суду скеровуються справи за спеціальною, заочною процедурою. Ми розпочали у цих справах активну роботу. У нас 88 підозрюваних у справах Майдану, які перебувають у розшуку. Зараз ми отримуємо дозволи суду на обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою за відсутністю підозрюваних та у подальшому дозвіл на заочне спеціальне розслідування. Якщо і далі робота триватиме у цьому напрямку, то ми найближчим часом завершимо і направимо до суду всіх організаторів і виконавців, які ухиляються від слідства і суду і перебувають в Росії», - сказав Яблонський.

За його словами, з січня минулого року, відколи у ДБР було створено підрозділ у справах Майдану, слідчі повідомили про підозру 44 фігурантам справ і направили до суду 26 обвинувальних актів щодо 37 осіб.

Якщо рахувати в сукупності, то за весь час розслідування справ Майдану до відповідальності притягнено 309 фігурантів, підсумував посадовець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: