Цього року українці зможуть скористатись більшою кількістю медпослуг безкоштовно, - НСЗУ

лікар66

У новій Програмі медичних гарантій, яка почне діяти з 1 квітня 2021 року, закладено ще більше безоплатних послуг для українців.

Про це йшлося  в Українському кризовому медіа-центрі на брифінгу “Програма медичних гарантій у 2021 році та роль НСЗУ у вакцинації проти COVID-19”, повідомляють у Нацслужбі здоров'я України.

У проєкті Програми медгарантій на 2021 рік передбачено 35 пакетів медичних послуг, серед них - пакет вакцинації проти COVID-19. 2 пакети медичних послуг нові, ще 5 - виокремлені із наявних пакетів медичних послуг.

Як і у торік, програма охоплюватиме такі види медичної допомоги, як - первинна, спеціалізована та високоспеціалізована допомога, екстрена, паліативна допомога та реабілітація, медична допомогу дітям до 16 років та медична допомогу при вагітності та пологах.

У особливому фокусі цього року - наближення медичної допомоги до пацієнта через розвиток амбулаторної допомоги.

Тож Національна служба здоров’я України пропонує впровадити на первинній ланці нові пакети - для людей з розладами психіки та поведінки, пацієнтів з туберкульозом. Окремим пакетом виділено ведення вагітності в амбулаторних умовах.

Програма медичних гарантій, як і раніше, базуватиметься на принципі екстериторіальності. Це означає, що пацієнт має право на допомогу без прив’язки до місця реєстрації чи проживання.

Програма медичних гарантій буде деталізуватися щороку. НСЗУ укладатиме договори із тими медзакладами, які відповідають вимогам, а отже спроможні надати ефективну допомогу пацієнту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: