У Держгеокадастрі Львівщини опрацювали понад 3 тисячі проєктів землеустрою

земля
Фото ілюстративне

Від початку цього року, експертами Головного управління Держгеокадастру Львівської області прийнято до опрацювання з інших областей 3034 проєктів землеустрою.

Про це повідомляють у пресслужбі відомства.

З 8 по 12 лютого 2021 експертами державної експертизи розглянуто 1411 документацій із землеустрою, із яких надано 1162 (82%) висновків про погодження та 249 (18%) документацій не погоджено. Відзначимо, що Львівщина увійшла до числа лідерів по Україні за якістю розроблених проєктів землеустрою, які отримали найвищу оцінку.

«Розгляд проєктів землеустрою за принципом екстериторіальності усунув додаткові контакти громадян з чиновниками та має антикорупційний ефект. Також, минулого року, в Головному управлінні зросла кількість сертифікованих експертів, що дозволило збільшити кількість розглянутих документацій, які надходять через онлайн-сервіс Держгеокадастру», — зазначає начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Також, у січні цього року, прийнято до опрацювання з інших областей 2036 документацій, з них позитивно розглянуто 1681.

Довідково

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року № 580 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру» розгляд та погодження або відмова в погодженні проектів землеустрою здійснюється працівниками територіальних органів Держгеокадастру, які вибрані за принципом випадковості системою електронного документообігу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: