У МВС розповіли про актуальні номерні знаки в Україні

номери

В головному Сервісному центрі МВС розповіли про номерні знакі, які видаються при реєстрації або перереєстрації транспортних засобів.

Про це повідомили в пресслужбі відомства.

«Перші цифрові паспорти, країна в кишені – інновації не дозволяють сервісним центрам МВС лишатися поза прогресом. Нашою візитівкою на дорогах є номерні знаки», — зазначили у МВС.

Автопоціновувачі обожнюють розпізнавальні таблички на бампері машини. Їх помітно, вони статусні, можуть розповісти дещо про власника. На дорогах побільшало машин з «дивними» номерними знаками. Тож у сервісному центрі вирішили нагадати водіям, які номери автівок зараз існують у країні:

  • звичайні номерні знаки в Україні виглядають так: 2 букви (регіон), 4 цифри (порядковий номер) й останні 2 букви (серія) на білому фоні.
    нещодавно з’явилися номерні знаки для електромобілів – біла плашка з зеленими цифрами і латинськими літерами. Для електротаксі та електробусів — на темно-жовтому тлі;

  • також є платні чи індивідуальні номерні знаки. При цьому ІНЗ можуть містити в собі лише ті букви, які належать до української або латинської абеток, кількість символів має бути не меншою 3 і не перевищувати 8. Заборонено імітувати державні номерні знаки та використовувати нецензурні слова. Замовити такі можна тут;
  • відомчі номерні знаки. Вони складаються з 2 перших літер, 3 цифр і визначених літер в кінці з емблемою — належність до тієї чи іншої структури. Сервісні центри МВС не реєструють такі автівки, але ви можете зустріти їх на дорогах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: