На Львівщині виділять понад 25 мільйонів гривень не енергозбереження

cff1eea00b40e6449aa768afc0c296b4

Львівська обласна рада прийняла Комплексну програму підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021 – 2025 роки.

У програмі йдеться, що економія паливної одиниці є в три рази ефективнішою, ніж її видобуток. Тому на рівні області пропонується запровадити постійну систему управління енергоспоживанням, залучення інвестицій у сферу енергозбереження та збільшення частки використання відновлюваних джерел енергії.

На реалізацію програми у цьому році виділили 25,5 млн грн.

Їх планують скерувати на підвищення енергоефективності в індивідуальному та багатоквартирному житловому фонді та стимулювання населення до використання відновлюваних джерел енергії.

Йдеться про відшкодування відсоткової ставки за кредитами, отриманими фізичними особами на впровадження заходів з енергозбереження; відшкодування ОСББ відсотків за кредитами в розмірі облікової ставки НБУ протягом перших 12 місяців користування кредитом, за умови участі у «Програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» ДУ «Фонд енергоефективності»; відшкодування тіла кредиту на встановлення альтернативних джерел енергії; відшкодування частини вартості обладнання, що використовує відновлювані джерела енергії та яке придбане і встановлене фізичними особами за власні кошти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: