На розвиток освіти Львівщини виділили понад 32 мільйони гривень

4c7128b2b6f7ab1bd4e638fc91455ee6

Обласна рада розглянула та затвердила  Програму розвитку освіти Львівської області на 2021 – 2025 роки з фінансовим ресурсом 32,3 млн грн.

Програма охоплює усі основні напрями: дошкільну освіту, загальну середню освіту, спеціальну  та спеціалізовану освіту, позашкілля, профтехосвіту та фахову передвищу освіту, вищу освіту та науку, педагогічну освіту.

У програмі передбачено чимало різних конкурсів, зокрема, конкурс  проєктів для учителів, відкриті та прозорі конкурси на здобуття грантів та премій для студентів і науковців, передбачено фінансування навчання учителів, в тому числі й з опанування дистанційних платформ у школах.

Вперше впроваджуватиметься проєкт створення електронної платформи та налагодження співпраці з українськими школами за кордоном, вперше за останні 10 років особлива увага приділяється закладам позашкілля: розвиток еколого-натуралістичного центру, інновації та стартапи для старшокласників, нові проєкти малої академії наук тощо. Для підвищення рівня читацької грамотності й мотивації школярів до читання книжок планують впровадити  спеціальну інформаційно-ігрову електронну платформу.Особливий акцент робиться на промоцію професійно-технічної освіти та підвищенні кваліфікації педагогічних працівників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: