У НСЗУ кажуть, що у січні зменшилась кількість госпіталізованих з COVID-19

ковід
Фото ілюстративне

У січні нинішнього року майже на 30% порівняно з груднем зменшилась кількість госпіталізованих пацієнтів по всій Україні.

Загалом у першому місяці року було госпіталізовано трохи більше 42 тис. пацієнтів з коронавірусною хворобою. Ще 7,5 тис. продовжили розпочате у грудні лікування, - повідомили у Нацслужбі здоров'я.

«Також у січні зменшилась кількість пацієнтів, які були підключені до джерел кисню - майже на 14 тис. порівняно з груднем. Їх загальна кількість склала 35,5 тисяч. Це 72% від усіх пролікованих у січні пацієнтів. У відділенні інтенсивної терапії медичну допомогу отримували 9,5 тис. пацієнтів. Це - на майже чотири тисячі осіб менше, ніж у грудні. Також на дві тисячі осіб у січні зменшилась кількість пацієнтів, які потребували підключення до апарату ШВЛ - до чотирьох тисяч з шести», - кажуть у відомстві.

На сьогодні договір з НСЗУ на стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19 має 511 медзакладів. У січні медичну допомогу пацієнтам з COVID-19 в Україні надавали понад 3 тис. команд, з яких 289 - неанестезіологічні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: