Як у Львові хочуть поділити гроші на житлове господарство та інфраструктуру

DSC_8933

У Львівській міській раді продовжують обговорювати проєкт бюджету розвитку.

Вчора йшлося про видатки, які цьогоріч пропонують передбачити на житлове  господарство та інфраструктуру.

«У проєкті бюджету розвитку для районних адміністрацій передбачаємо 198 млн грн - зокрема, Личаківській, Шевченківській, Залізничній районним адміністраціям, оскільки до них доєднані населені пункти МТГ, - по 36 млн грн, а Галицькій, Франківській і Сихівській - по 33 млн грн. Для наших ЛКП - це «Львівтеплоенерго», «Львівводоканал», ЛК АТП № 1, «Львівавтодор» та інші підприємства — передбачено 524,7 млн грн, із них 338 млн грн — на операційну діяльність, а 186,7 млн грн - на капітальні видатки. Для департаменту житлового господарства та інфраструктури на ремонт доріг і облаштування велодоріжок пропонуємо виділити 78 млн грн. З них 50 млн грн - це заборгованість за виконані об'єкти у минулому році», - пояснила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Щодо ремонту доріг, то цьогоріч мають продовжуватися роботи на перехідних об'єктах - це вулиці Шевченка, С. Бандери, Б. Хмельницького, Пекарська та Личаківська.

«Цьогоріч ми завершимо будівництво велодоріжки на вул. Княгині Ольги — Академіка Сахарова. На це передбачаємо 1 млн 835 тис. грн. Також передбачаємо 5 млн 300 тис. грн на продовження будівництва велодоріжки на проспекті Чорновола. До того ж, цього року ми розпочинаємо облаштування й будівництво доріжки на вул. Сяйво. Крім велодоріжки, там буде облаштовано і тротуар, і освітлення, також плануємо замінити інженерні мережі. Вул. Сяйво веде до багатоквартирних будинків, що дозволить з'єднати той район», - розповіла Ірина Маруняк.

За її словами, на житлове господарство пропонується виділити 40,2 млн грн, з яких 10,3 млн грн - це погашення заборгованості.

«Тут передбачені кошти для ОСББ і ЖБК. На їхні програми передбачено 10,8 млн грн, з яких більше 5 млн грн - це борги. На ремонт ліфтів передбачаємо 7 млн 285 тис грн. З них 2 млн 285 тис грн - це теж борги. Тобто на ремонт нових об'єктів маємо 5 млн грн, а на реконструкцію електричних мереж, тобто розпуск електроенергії, передбачено 3 млн грн. Це перехідні об'єкти, які будемо продовжувати», - пояснила заступниця міського голови.

У мерії також пропонують виділити кошти на будинки, які потребують або капітального ремонту, або облаштування певних інженерних мереж.

«Так, у проекті бюджету на 2021 рік пропонуємо виділити кошти на закінчення капітального ремонту аварійного будинку на вул. Фурманській, 8 та на вул. Сніжній, 2. На проведення робіт з каналізування у будинку на вул. Нечуя-Левицького, 15 передбачаємо 800 тис грн. Це також перехідний об'єкт. Передбачаємо кошти на купівлю квартири у будинку на вул. Колодійській, 16. Це аварійний будинок. Дві квартири у ньому ми купили у 2020 році. Одну придбаємо цього року, і ще одна квартира є вільною. Відповідно, після купівлі третьої квартири цей будинок буде повністю звільнений. І тоді управління комунальної власності буде вирішувати, що з цим будинком робити. Закладаємо також 11 млн грн на придбання житла для людей, які мешкали у будинку на вул. Хімічній, 2, і передбачаємо кошти на переобладнання нежитлових приміщень у будинку на вул. Під Голоском, 22 під житло. Цей будинок — це будинок для бійців АТО/ООС. І ми закладаємо кошти, щоб на 7 поверсі переобладнати нежитлові приміщення під житло і облаштувати там 9 квартир, які ми також зможемо закріпити за учасниками АТО», — розповіла Ірина Маруняк.

Натомість на облаштування світлофорних об'єктів та освітлення у проекті бюджету розвитку передбачено 9,8 млн грн.

«Якщо ми говоримо про об'єкти, які плануємо робити, то це реконструкція зовнішнього освітлення. Ми передбачаємо 3 млн грн на об'єкт Лисиничі - Підбірці. Це об'єкт, який увійшов у Львівську МТГ. Там освітлення немає. Ми плануємо поставити 100 опор, а також облаштувати світильники, підсвітивши левову частку великої дороги, аби було належне освітлення. Ми освітлюємо пішохідні переходи, і на це у нас передбачено 5 млн грн. Зокрема, цього року ми передбачаємо будівництво одного світлофорного об'єкта - на вул. Княгині Ольги. Він потрібен у зв’язку із тим, що на тій ділянці є ДТП і приписи поліції про те, що там необхідно обладнати світлофорний об'єкт», - розповіла Ірина Маруняк.

Щодо коштів для найбільших комунальних підприємств Львова, то 49,5 млн грн пропонується виділити на ремонтні роботи для теплопостачальних підприємств,  24 млн грн - для ЛКП «Львівелектротранс», на ремонт рухомого складу та мереж, ЛМКП «Львівводоканал» може отримати 74,5 млн грн, з них на підготовчі роботи за проектом біогазу передбачено 17,5 млн грн, і ще 15 млн грн - на ремонтні роботи на очисних спорудах. Ще 12 млн грн заплановано на продовження робіт по гіпохлориту натрію, щоб проводити дезінфекцію води не хлоркою, а гіпохлоритом. Також 20 млн грн передбачено на ремонт магістральних водопроводів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: