Захворюваність на коронавірус на Львівщині продовжує зростати

інтерни

За останні дні статистика поширення Covid-19 в області погіршилась.

За останні дні статистика поширення Covid-19 у області погіршилась.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Так, за добу методом ПЛР-тестування коронавірусну інфекцію підтверджено у 422 людей, госпіталізували 110 осіб. Заповненість ліжкової мережі – 30,3%.

«На жаль, впродовж останнього тижня ситуація із захворюваність погіршилась. Майже кожен другий тест, проведений за попередню добу – позитивний. Кількість викликів екстреної медичної допомоги до пацієнтів з підозрою на ковід зросла на 20%», - сказав Орест Чемерис.

Якщо протягом останніх двох тижнів тому добова кількість викликів була 30-33, з них 25 пацієнти, яких госпіталізували. Сьогодні за добу фіксують 40-45 викликів.

«Цього тижня ми, на жаль, знову перетнули позначку у понад 100 госпіталізованих пацієнтів на добу, зростає кількість пацієнтів на стаціонарному лікуванні. При цьому в останні два тижні ми до сотні не доходили. Підтвердженням цієї тенденції є те, що лікарня у Стебнику вже майже заповнена. Тривожною є ситуація в сусідніх областях. Це говорить про те, що ми, напевно, розслабились, але ковід, на жаль, не відступає. Тому вкотре закликаю кожного мешканця зараз, як ніколи, бути пильними. Уникайте місць масового скупчення людей, пам’ятайте про маску, слідкуйте за гігієною рук. Ми повинні зробити все від нас залежне, щоб не допустити критичного погіршення ситуації в області», - зазначив очільник департаменту охорони здоров’я.

Як розповів директор Львівського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько, впродовж минулої доби було госпіталізовано понад 40 пацієнтів з коронавірусом і підозрою на нього.

«На 5-10 збільшується кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації. Ця тенденція  характерна для двох останніх тижнів. Це говорить про те, що ріст хворих на території області, поступовий але все-таки відбувається. Ми готові до посилених режимів роботи. На сьогодні понад 125 карет постійно перебуває в рейсах, за потреби ми готові збільшити кількість «ковідних» бригад на 10. У випадку необхідності ми готові навіть допомагати  сусіднім областям в транспортуванні їхніх пацієнтів до наших закладів охорони здоров’я. Для цього в нас є резерв», - розповів Андрій Васько.

Як додав Орест Чемерис, зараз на Львівщині лікується семеро пацієнтів з Івано-Франківської області.

Загалом, на сьогодні в стаціонарах області лікують 1195 хворих. У реанімації перебуває 107 людей, з них на апаратах ШВЛ – 18.

За увесь час COVID-19 підтверджено у 75491 особи. Померло - 2217 людей. Одужали від коронавірусної інфекції 67429 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: