Зеленський розповів, коли Україна вступить до ЄС

єс

Україна повинна стати повноправним членом Європейського Союзу до кінця поточного десятиліття – тобто до 2030 року.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський 18 лютого на засіданні зі стратегії європейської та євроатлантичної інтеграції, повідомляє пресслужба офісу президента.

Так, під час наради обговорювалися питання виконання Україною умов Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, оновлення Асоціації, а також інтеграція в ринки Євросоюзу і єдиний цифровий ринок Євросоюзу.

«Україна стає країною, де всім затишно і безпечно, а членство в Європейському Союзі перестало бути гіпотетичним – це питання часу, яке повинно вирішитися до кінця поточного десятиліття», – наголошується в повідомленні.

На засіданні також обговорили питання створення та підтримки позитивного реноме України у світі.

«Україна – авторитетний і відповідальний член міжнародної спільноти, вносить вагомий внесок у забезпечення глобальної та регіональної безпеки та стабільності, активно залучається до протидії новим викликам та загрозам», – зазначив Зеленський.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час засідання пообіцяв, що МЗС продовжить виконувати низку завдань за кордоном; серед іншого, міністерство займатиметься захистом прав та інтересів України за кордоном, збереженням національної ідентичності, забезпеченням зовнішньоекономічних інтересів держави засобами економічної дипломатії.

Нагадаємо, в Європейському парламенті 11 лютого оприлюднили доповідь, присвячену успіхам України в імплементації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. У документі висвітлені як основні успіхи України на цьому шляху, так і провали або моменти, які гальмують процес реформ в країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: