Перший в Україні: на Прикарпатті просто неба розгорнули мобільний госпіталь

53e6984-690
Фото: УП

Цей тимчасовий шпиталь із окремих наметів має підсилити роботу стаціонарної лікарні, що може прийняти 250 людей, а мобільний госпіталь розрахований на 120 місць.

У місті Богородчани Івано-Франківської області розгортають мобільний госпіталь на базі місцевої лікарні для хворих на СОVID-19.

Його перевезли із Києва. Наразі вже встановлено 10 наметів, інформує Радіо Свобода.

Як розповіли рідні пацієнтів, інфекційне відділення шпиталю повністю заповнене, з інших відділень виписують хворих, а ті, які потребують стаціонарного лікування, – у шпиталі.

«Моя мама з COVID лежить три дні. Почалось з ниркової недостатності. Тест підтвердив коронавірусну інфекцію. Вся палата зайнята, там 5 хворих», – каже Надія Польова.

Мобільний госпіталь, який належить ДСНС, розгортають рятувальники. Намети встановлюють на снігу. Дорогу перед мобільним шпиталем розчищають від талого снігу. Цей тимчасовий госпіталь застосують при надзвичайній ситуації з поширенням коронавірусної інфекції.

УП нагадує, що Івано-Франківська область є лідером антирейтингу за добовим приростом хворих на COVID-19. В області переповнені лікарні, передбачені для пацієнтів із коронавірусом.

На Прикарпатті запровадили карантинні обмеження "червоного рівня" епідемічної небезпеки.В Івано-Франківській області через зростання захворюваності на COVID-19 розгортають карантинні блокпости і запроваджують особливий режим в’їзду та виїзду з області.

В Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях на тиждень призупинять роботу розважальної інфраструктури і всіх закладів громадського харчування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: