Відбулося відвантаження: днями вакцина AstraZeneca вже буде в Україні

хздщлоти
Фото: відкриті джерела

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що в Індії вже відвантажити 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca і ця партія препаратів вже в дорозі до України.

Степанов запевнив, що в під час транспортування будуть дотримані всіх температурні вимоги, які необхідні для збереження якості вакцини, повідомляє УП.

"Сьогодні особисто проконтролював відвантаження першої партії вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне. 500 000 доз вакцини їдуть до України, і далі будуть розподілені між регіонами згідно плану МОЗ.", - заявив Степанов.

Зараз вакцина транспортується до Мумбаї. Далі – довгий шлях вантажним літаком з зупинкою в Стамбулі і вже днями вакцина прибуде до України.

Oxford/AstraZeneca - це спільна розробка Оксфордського університету та британсько-шведської компанії AstraZenecа, що має потужності для виробництва в Індії. Її вакцина проти COVID-19 випускається під назвою CoviShield, вона перекваліфікована ВООЗ та рекомендована до екстреного використання.

Більше інформації дивіться у сюжеті телеканалу Espreso.TV

Посольство Індії в Україні зазначило, що особисті прохання президента Володимира Зеленського та постійні контакти з МОЗ дозволили Україні стати однією з перших країн, які отримають вакцину з Індії в лютому, пише НВ.

«В майбутньому очікується надходження більшої кількості вакцин, вироблених в Індії, в міру нарощування виробництва, щоб забезпечити всіх українців», — йдеться в повідомленні.

Це постачання вакцини є ще одним прикладом головної ролі, яку відіграє індійська фармацевтична промисловість у забезпеченні охорони здоров’я України, зазначили індійські дипломати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: