Львівська опера та галерея мистецтв таки отримають кошти на реалізацію проєктів

153368200_744836923060957_7464037017005590271_n

Буде відновлено фінансування двох об’єктів культури, реалізація яких опинилася під загрозою.

Йдеться про Львівську національну оперу та Львівську національну галерею мистецтв імені Б.Г. Возницького.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив народний депутат Ростислав Тістик.

Як відомо, обидва об’єкти були відібрані Міжвідомчою комісією з державних інвестиційних  проєктів та були закладені в Державний бюджет-2021.

Минулого тижня реалізація об’єктів опинилась під загрозою. Зокрема на модернізацію сцени Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької передбачено понад 54,5 мільйона гривень, а на створення сучасного мультифункціонального мистецького простору на вул. Стефаника, 3 – майже 4 мільйони гривень.

«У четвер минулого тижня отримав перший дзвінок, що реалізація проєкта (модернізація сцени оперного театру - ред.), який був відібраний Міжвідомчою комісією з державних Інвестиційних проєктів, членом якої я є, – опинився під загрозою. І тут наступний дзвінок з вул.Стефаника, 3 (Львівська галерея мистецтв - ред.) - і те саме! Усі вихідні провів на телефоні та зустрічах з керівниками департаментів, з міністрами, прем’єр-міністром щодо вирішення цього питання», – написав Ростислав Тістик у фейсбук.

Депутат з Львівщини Ростислав Тістик звернувся до профільного Міністерства культури та інформаційної політики та до прем‘єр-міністра України щодо питання фінансування 2-ох інвестиційних проєктів. (Відеозвернення можна подивитись тут).

«Модернізації головної сцени Львівської національної опери та сучасному мультифункціональному мистецькому простору в Львівській галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького бути», – заявив народний депутат Ростислав Тістик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: