Перший брифінг нового начальника поліції Львівщини перетворився на балаган

IMG_6806

Сьогодні першу зустріч з журналістами на посаді начальника Головного управління Нацполіції Львівщини провів Олександр Шляховський.

Як розповів Олександр Шляховський він почав роботу в МВС на посаді слідчого і працював не керівних посадах у карному розшуку до призначення на посаду начальника управління Закарпатської області, звідки був переведений на Львівщину.

За словами нового начальника управління, він хоче забезпечити зворотний зв’язок з мешканцями.

«Людина, яка звернулася до поліції, завжди повинна мати зворотний зв'язок.  Скорочення часу реагування на звернення, негайне прибуття до заявника, готовність  відреагувати в найкоротший термін на повідомлення і  довести справу до відновлення прав і свобод громадян», - заявив Олександр Шляховський.

Одним з головних пріоритетів своєї роботи він назвав боротьбу з наркозлочинністю.

«Наркозбувач, який заробляє від збуту наркотиків, повинен розуміти принцип невідворотності покарання. Кожен наркозбувач має розуміти, що ми його знайдемо і притягнемо до відповідальності», – сказав Олександр Шляховський.

Він також запевнив, що є відкритим для критики.

«Я нормально реагую на критику і готовий реагувати на проблеми, які стоять перед  суспільством і співпрацювати з громадянами. У моєму розумінні робота Нацполіції – це відкритість і гласність», – заявив начальник управління.

У кадровій політиці він пообіцяв дотримуватися критерію професійності працівників.

«При прийнятті кадрових рішень буде оцінюватися лише професійність. У випадку підтвердження інформації, що хтось з працівників поліції покриває незаконну діяльність, в мене  вистачить волі прийняти кадрове рішення і направити матеріали у відповідні органи для притягнення до відповідальності. Я хочу детально вивчити стан речей у Головному управлінні. Після цього я дам оцінку кожному своєму заступнику і начальнику управління, чи відповідають вони вимогам, які я ставлю. Мене не пов’язують жодні відносними ні з ким з Львівської області. До свого призначення я не мав стосунку до Львівщини. Хто не буде працювати – на посаді не буде», – заявив Олександр Шляховський.

За його словами, він планує покращити матеріально-технічний стан органів поліції, для цього працюватиме з місцевими громадами.

«Потрібно збільшити автопарк, забезпечити достойну зарплату. Для цього потрібно  нолагоджувати контакти з місцевими громадами щодо збільшенні субвенцій, зокрема на ремонти відділень. Щоби людина, яка йшла біля відділку поліції, розуміла, що тут  надають сервісні послуги, взимку можна зігрітися, випити чаю, влітку, коли спека – води. Плануємо збільшити поліцейські станції на місцях, де є невелика кількість населення і немає відділків - буде 2-3 працівники, які нестимуть службу лише там. Також і поліцейські повинні мати елементарні умови для роботи», – заявив начальник поліції.

Він також пообіцяв покращити комунікацію з мешканцями.

«У кожному територіальному підрозділі мають бути відділи комунікацій, щоб люди бачили, що робить поліція і шоб там був зворотний зв'язок. Планую, щоби була присутність працівників з комунікації на місцях, щоб вони напряму комунікували з людьми і підпорядковувалися начальнику відділу та надавали йому цю інформацію від людей», – розповів Олександр Шляховський.

Водночас більша частина зустрічі пройшла в режимі «особистого прийому» та з’ясуванні стосунків.

На зустріч прийшли особи, які називали себе громадськими активістами, деякі з них мали журналістські посвідчення невідомих ЗМІ.

Вони демонстративно відмовилися вдягати маски, мотивуючи тим, що це порушує їхні конституційні права. На зауваження і прохання журналістів та поліцейських поважати права оточуючих на безпеку ці особи реагували агресивно. Вони також перетворили зустріч на особистий прийом, намагаючись з’ясувати свої потрібні їм питання.

Як запевнили у поліції, на порушників карантинних норм будуть складені протоколи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: