Поліцейські Львівщини закликають батьків нагадувати дітям про безпеку в мережі

мережа

На жаль, останні події, які відбулися в Боярці та Умані, показали, наскільки діти залежні від соцмереж та якою трагедією це може обернутися.

Тож поліцейські Львівщини закликають батьків: цікавитись, в яких групах, чатах, соціальних мережах присутня дитина, з ким спілкується, яку інформацію надає, - повідомляють у поліції Львівської області.

Інспектори ювенальної превенції територіальних підрозділів поліції Львівщини постійно проводять профілактичну роботу із учнями навчальних закладів Львова та області, навчають дітей, як отримувати з мережі Інтернет лише корисну та безпечну інформацію, пояснюють, чим небезпечні соцмережі, що таке кіберзлочинність, як захиститися від інтернет-шахрайства.

Проте не всі батьки цікавляться, чим зайняті їх діти в мережі Інтернет. Інформаційний простір дуже різноманітний та насичений, але не завжди безпечний.

Ось кілька порад, як захистити дитину від негативного впливу Інтернету:

– поясніть дитині, що в інтернет-просторі перебувають люди, які можуть використати особисті дані проти неї, тому наголосіть, що не можна надавати незнайомцям особисту інформацію чи фотографії;

- розкажіть дитині, яку небезпеку можуть становити соціальні групи;

- встановіть налаштування безпечного пошуку у Google, YouTube та на інших сервісах;

- цікавтеся у дитини, в яких групах, з ким та на які теми вона спілкується;

- при потребі встановіть програми батьківського контролю, що дозволить відслідковувати, які сайти відвідує дитина, а також обмежувати час роботи за комп’ютером;

- пам’ятайте, що ви є прикладом для дитини, тож намагайтеся проводити сімейне дозвілля без гаджетів;

- частіше розмовляйте із своєю дитиною, цікавтеся її життям, проблемами, запитуйте поради - тоді вона не шукатиме віртуальних друзів на просторах Інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: