Проєкт «Мале Карпатське коло» включили у програму «Велике будівництво»

_1588161293_480x375_2_0_nw

Масштабний проєкт «Мале карпатське коло» включили у програму “Велике Будівництво” на 2021 рік.

Масштабний проєкт «Мале Карпатське коло» включили у програму «Велике будівництво на 2021 рік.

Його презентували сьогодні під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура єднає».

Про старт проєкту було оголошено ще наприкінці 2019 року. Тоді на рівні влад трьох областей було домовлено про те, що у проєкт буде включено 400 км автодоріг від гірської Боберки на Львівщині, через Рожанки до Долини на Прикарпатті, і від Болехова через Сукіль на Дубину з виходом на Славське, а далі через Верхній Студений на Синевир аж до Яблунівки на Закарпатті.

Це дозволить з’єднати найкоротшими шляхами найголовніші туристичні центри Карпат – Славське, Рожанку, Сколе та Плай на Львівщині, Пилипець, Ізки, Синевир та Міжгір’я на Закарпатті, а з Івано-Франківського боку – Вигоду, Вишків і Буковель. При цьому планується, що дороги будуть з хідниками, велодоріжками, новими смугами руху, кільцями безпеки, освітленням і відеоспостереженням.

Торі за 200 млн грн коштів державного дорожнього фонду Львівська ОДА спільно із Службою автомобільних доріг почали ремонтувати окремі ділянки автодоріг Славське-Хащованя, Славське-Вигода та Бориня-Боберка. Окрім того, запустили процес виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво нових доріг та реконструкцію інших.

На цей рік, за даними ЛОДА, для продовження ремонтних робіт на автошляхах місцевого значення необхідно майже 700 мільйонів гривень, державного – 1,2 млрд гривень. Передбачається, що цей фінансовий ресурс з держбюджету дозволить виконати повний комплекс робіт на дорозі Бориня–Боберка та на дорозі Славське–Хащованя до межі Львівської області.

Як розповів голова Славської ОТГ Володимир Бега, за умови виділення коштів цілком реально цьогоріч завершити будівництво дороги Славське–Хащованя до межі області.

«Реалізуючи альтернативний проїзд зі Славського на Закарпаття, ми значно спрощуємо логістику і розвантажуємо трасу М-06. Так само, з боку Івано-Франківської області проєкт «Мале Карпатське коло» дасть можливість, не завантажуючи трасу Київ–Чоп, заїхати до Верхньої Рожанки. Для нашої громади це дуже важиво, адже навіть сьогодні, коли Славське не є транзитний пунктом, понад 50% мешканців нашої громади працює у сфері туризму, готельно-ресторанного бізнесу. Будівництво дороги привабить до нас ще більше туристів, відповідно зросте потреба у створенні нових робочих місць, виникне потреба у створенні нових ліжко-місць та місць відпочинку. Цей проєкт також безпосередньо пов’язаний з іншим – будівництвом курорту, який планує компанія «ОККО». Передбачається, що уже наступного року почнуться будівельні роботи», – розповів Володимир Бега.

Нагадаємо, на початку лютого, у Славському пройшла конференція «Мале Карпатське коло: на шляху до державного інвестиційного проєкту». Представники дорожньої галузі, інвестори у відпочинок на теренах Карпат і влада трьох областей мали можливість поділитися зробленим і планами на 2021 рік у цьому проєкті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: