Рецепт на інсуліну буде електронним, - НСЗУ

Insulin
Фото ілюстративне

Національна служба здоров’я з 1 липня 2021 року адмініструватиме програму реімбурсації інсулінів. Рецепт на інсуліни буде винятково електронним, а маршрут пацієнта – зрозумілішим.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

«З 1 липня Національна служба здоров’я адмініструватиме програму реімбурсації інсулінів. Ми станемо єдиним платником за програмою. Рецепт на інсуліни буде винятково електронним. А маршрут пацієнта – зрозумілішим», - пишуть в НСЗУ.

За даними НСЗУ, на сьогодні в Україні - понад 210 тисяч осіб мають цукровий діабет 1-го типу - інсулінозалежний, або дитячий. Усі вони потребують щоденного введення інсуліну.

Зазначається, що більш поширеним є діабет другого типу. В Україні на цю форму діабету хворіють близько 1 млн людей.

«Для пацієнтів з діабетом ІІ типу є можливість отримувати необхідні ліки за програмою реімбурсації - безоплатно або з незначною доплатою. На сьогодні, в оновленому Реєстрі ліків - 48 лікарських засобів для лікування діабету ІІ типу. З них - 23 безоплатні, решта - з незначною доплатою. Отримати ліки можна за електронним рецептом лікаря у аптеці, законтрактованій з НСЗУ. Така аптека має наліпку на дверях «Доступні ліки» - зазначають в НСЗУ.

Торік лікарі виписали понад 2 млн 400 тис е-рецептів на ліки проти діабету ІІ типу за програмою реімбурсації. Найбільше - на Дніпропетровщині, Харківщині та Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: