Львівська облрада виділила понад 500 мільйонів гривень на медицину

0335de90d270c9c6305a9be76b434efb

Депутати Львівської обласної ради затвердили Комплексну програму підтримки галузі охорони здоров'я Львівської області на 2021 – 2025 роки. 

Депутати Львівської обласної ради затвердили Комплексну програму підтримки галузі охорони здоров'я Львівської області на 2021 – 2025 роки.

Фінансування заходів програми здійснюватиметься за рахунок коштів державного бюджету, обласного бюджету і співфінансування з місцевих бюджетів.

Цьогоріч з обласного бюджету на реалізацію програми виділять понад 550 млн грн.

Ці кошти будуть розподілені на надання медичної допомоги населенню на лікування рідкісних захворювань, забезпечення дітей-інвалідів і дітей з важкими інтоксикаціями медичними препаратами, виробами медичного призначення та дезінтоксикаційною терапією, покращення медичної допомоги хворим з онкологічними захворюваннями.

Основну частину коштів, а це понад 400 мільйонів грн, передбачено витратити на підтримку закладів охорони здоров’я, в тому числі тих, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19. Йдеться про  видатки на утримання - заробітна плата з нарахуваннями, видатки на енергоносії, медикаменти, продукти харчування, проведення поточного ремонту. Цей напрям складає майже 80% від всіх коштів, передбачених програмою.

Як пояснив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, понад 60 мільйонів гривень передбачено на забезпечення медикаментами, витратними матеріалами та виробами медичного призначення для дорослих та дітей з різноманітними захворюваннями.

Частина коштів програми буде спрямована на оснащення  високоспеціалізованим медичним обладнанням, апаратурою, медичною технікою та спеціалізованим санітарним автотранспортом закладів охорони здоров’я, закладів вищої освіти, які перебувають у власності Львівської обласної ради та в галузевому управлінні департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Також особливу увагу цьогоріч звернуть на безпеку пацієнтів та медичного персоналу, створення належних умов технічної експлуатації ліфтів та дотримання пожежної безпеки, охорону територій, будівель, споруд та майна закладів охорони здоров'я.

Загалом, структура цих розділів програми залишилась практично без змін, проте рівень фінансування було зменшено на 17%, що пов`язано з забезпеченням деяких напрямків Національною службою здоров`я України та передбаченим фінансуванням на державному рівні.

Окрім того, у межах Програми кошти скерують на лікувальне харчування для мобільного хоспісу.

Нагадаємо, що Комплексна програма підтримки галузі охорони здоров`я Львівської області складається із десяти напрямів, таких як: надання медичної допомоги дорослому та дитячому населенню, оснащення закладів охорони здоров`я обладнанням, медичною технікою та автотранспортом, забезпечення належної технічної експлуатації ліфтів та забезпечення пожежної безпеки в закладах охорони здоров`я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: