Вітренко пообіцяв українцям одну платіжку за газ

платіжки4

Міністерство енергетики, у відповідь на запит багатьох споживачів, працює над переходом на одну платіжку за газ та розподіл, при цьому щоб тариф на розподіл не був в одних регіонах вищим за тарифи в інших регіонах.

Про це повідомив в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко у Facebook.

«Передусім ми будемо фокусуватися на захисті вразливого споживача. Щоб була чесна конкуренція, щоб не допускати зловживання на ринку, особливо з боку монополістів. Щоб були справедливі і зрозумілі тарифи. І щоб держава була впевнена, що ті, хто потребує державної допомоги, її отримують. Як через субсидії, так і гранти на енергоефективність», — написав він.

З його слів, держава буде надавати сервіс споживачам. Зокрема завдяки максимальній діджиталізації. Держава допомагатиме людям легко порівнювати ціни і змінювати постачальників, щоб менше платити. Наприклад, для цього може використовуватися додаток Дія і навіть «бот».

Раніше, у січні 2021 року, в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко в інтерв’ю казав, що зниження ціни газу до 6,99 грн за кубометр відбудеться лише у лютому, відповідно, платіжки з такою ціною українці отримають у березні.

Він пояснив, що немає юридичного механізму, аби знизити платіжки заднім числом, щоб зменшити ціни на газ вже в поточному місяці. При цьому, за його словами, об’єктивно ціна на газ у 6,99 грн за кубометр могла бути вже у січні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: