Які свята відзначають 23 лютого (іменини, народні прикмети)

IMG_5409-630x420
Фото (ілюстративне) з відкритих джерел

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 23 лютого в Україні і світі. 

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 23 лютого в Україні і світі.

Свята та події 23 лютого 

Міжнародний день стерилізації тварин (Spay Day) проводить авторитетна міжнародна організація Humane Society International. Ця благодійна громадська організація існує з 1954 року і налічує понад мільйон членів. Протягом усього лютого щорічно у світі проходять різні заходи, приурочені до цього дня і спрямовані на популяризацію стерилізації.

Головним завданням, яке ставлять перед собою організатори, є формування цивілізованого ставлення до проблеми регулювання чисельності поголів’я домашніх тварин.

Іменини 23 лютого

Цього дня іменини святкують: Анна (Ганна), Валентина, Павла (Павлина), Юхим (Яким, Євфимій)

Народні прикмети 23 лютого

У церкві відзначається пам’ять святих Прохора і Харлампія. З кожним днем відчувається наближення весни. У народі говорили: «Побачила зима Прохора і голосно заохала». На Прохора вже помітно було значне збільшення тривалості дня.

Вважалося, що 23 лютого потрібно обов’язково помолитися святому Харлампію, щоб отримати захист від загибелі без покаяння – це було найбільш страшною смертю для християнина, оскільки тільки душа, яка покаялася, може потрапити в рай. Якщо людина 23 лютого несподівано потонула, упала або заблукала у лісі, кажуть, що це лісовик бешкетує. Згідно з прикметами, така людина, напевно, скоїла якийсь гріх, адже ні лісовик, ні водяний не сміє зачепити праведника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: