У Львові перевізники розповіли, чому треба піднімати вартість проїзду

маршрутки6

У Львові автомобільні перевізники оприлюднила заяву, в якій повідомляють, що оплату за проїзд потрібно підняти до 14 гривень.

У Львові автомобільні перевізники оприлюднили заяву, в якій повідомляють, що оплату за проїзд потрібно підняти до 14 гривень.

Про це повідомляють у пресслужбі Асоціації перевізників Львівщини.

Свої вимоги вони обгрунтовують тим, що рік автотранспортні підприємства працюють в умовах «карантинних обмежень», а це призвело до втрати доходів, за їхніми словами, наполовину порівняно із докарантинним періодом. Кажуть, що жодної фінансової підтримки від влади не отримали.

«Обіцяні владою додаткові компенсаційні кошти у 2020 році так і залишились обіцянками;

Вартість проїзду, яка мала змінитись ще до виборів восени минулого року, залишається незмінною досі. Станом на зараз реальний тариф без інвестиційної складової – не менше 14-ти гривень. Тобто кожен перевізник втрачає на одній поїздці 7 гривень, які ніхто не компенсовує.

Дотація за пільгові перевезення виплачується підприємствам на рівні минулого року, хоча кількість пільговиків з утворенням Львівської МТГ зросла.

На даний час загальна заборгованість автотранспортних підприємств за пальне (включно із АТП-1) перевищує шість мільйонів гривень. Це без урахування боргів за запчастини, колеса, мастильні матеріали і т. п», - повідомляють у Асоціації перевізників.

Керівник концерну «Екопастранс» Ігор Самардак зауважив, що за цей рік основним досягненням є те, що транспорт таки доїхав.

«В майбутньому може так статись, що ми втратимо і це досягнення. 20 відстоків транспорту у парках є невідремонтовані, бо не вистачає коштів на запчастини.

Нам обіцяли підтримку від міста, від влади, однок жодних кроків не було зроблено. Збитки нам не компенсували. Потрібно визначити, скільки на сьогодні коштує проїзд у Львові. За нашими розрахунками без оновлення він коштує 14 гривень».

Директор підприємства «Успіх БМ» Юрій Мельник каже, що фінансовий стан його підприємства є критичний.

«Щоб покрити всі видатки, які потрібно, наше підприємство взяло вже кредити на 1,5 мільйона гривень, для поповнення обігових коштів. Вважаємо, що обгрунований економічно тариф становить 14 гривень. Це буде для львів'ян неприємно, але його треба піднімати. Можливо поступово, спершу до 10 чи 11 гривень. Але основне, треба склаладати програму для компенсації вартості між погодженим тарифом і економічно обгрунтованим тарифом.

Також потрібно скласти програму для підтримки і оновлення транспорту, в іншому випадку все просо зупиниться».

У Львівському комунальному підприємстві АТП-1 директор Орест Хамула зауважив, що його підприємство, а також і інші, вже подали розрахунки  в управління транспорту, а вже після цього буде прийнято певне рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: