Укравтодор хоче оновити 20% основної мережі доріг

дороги7
фото з архіву\ілюстративне.

У межах програми «Велике будівництво» Укравтодор у 2021 році планує оновити 20% основної мережі доріг України і розглядає можливість залучити для цього додаткові фінансові джерела.

Про це повідомив голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору) Олександр Кубраков під час форуму «Україна 30. Інфраструктура».

Зокрема, серед таких джерел — плата за проїзд для транзитних вантажівок, державно-приватні партнерства, кредитні кошти під державні гарантії (20 млрд грн) та інфраструктурні облігації (60 млрд грн).

За словами Кубракова, з минулого року Укравтодор почав залучати кошти під державні гарантії, однак великі проєкти потребують дешевих довгострокових кредитів, які в Україні поки що відсутні. За результатом попередніх консультацій з урядом, Офісом Президента і депутатами був обраний механізм довгострокового фінансування під інфраструктурні облігації.

«Ми створимо акціонерне товариство у структурі «Укравтодору», воно якраз буде займатися залученням довгострокового фінансування», — повідомив Кубраков. За його словами, відповідна робота уже ведеться з Мінфіном та Нацбанком. Нова фінансова установа зможе формувати статутний капітал через випуск інфраструктурних облігацій, створювати спільні підприємства з українським та іноземним бізнесом, а також залучати інвесторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: