Колектив львівського телеканалу хоче позбутися керівника через його зв'язок із Медведчуком

канал67

На телеканалі NTA відреагувавли на те, що їхній керівник Роман Любицький – засновник та керівник ТОВ «Тайм медіа», якому раніше належав «Перший незалежний», має стосунок до нового медіахолдингу Вікора Медведчука.

Колектив телеканалу NTA відреагував на рішення директора ПП «НТА» Романа Любицького продати телеканал «Перший Незалежний» ТОВ «Медіахолдингу новини».

Відповідну заяву оприлюднено на сторінці телеканалу NTA в соцмережі.

«Термінова заява колективу телеканалу NTA

Колектив телеканалу NTA засуджує рішення директора ПП «НТА» Романа Любицького продати власний телеканал «Перший Незалежний» ТОВ «МЕДІАХОЛДИНГУ НОВИНИ», яке 18 лютого створили 100 працівників «каналів Медведчука». Ця інформація стала для нас повною несподіванкою. Вважаємо неприпустимою будь-яку співпрацю зі структурами, які діють для інтересів країни-агресорки Росії. Цю позицію ми неодноразово публічно озвучували та будемо робити це й надалі в ефірах наших проєктів.

Водночас хочемо пояснити, що Роман Любицький - лише юридично дотичний до телеканалу NTA та не має жодного впливу на редакційну політику каналу. Він є директором ПП «НТА», яке володіє ліцензією на телевізійне мовлення. А увесь контент для телеканалу створює інша юридична особа.

Ще у жовтні 2019-го створили продакшн ТзОВ «НТА+», засновниками якого є Віталій Крутяков та Наталія Струк, а працівниками — творчий колектив телеканалу NTA. Саме цей продакшн здійснює виробництво телевізійного контенту, який розміщує на телеканалі NTA, всеукраїнському етері телеканалу Еспресо та у соцмережах.
Вимагаємо від власників ПП «НТА» негайної реакції та відсторонення Романа Любицького від займаної посади», - написано у заяві.

Телеканал «Перший незалежний» створили у 2019 році. Його ліцензіатом стало ТОВ «Тайм медіа», керівником якого на той час був Роман Любицький. У 2019 році на засіданні Нацради, коли канал отримував ліцензію на мовлення, його представляв Віталій Крутяков. Відео з засідання розмістили сьогодні в телеграм-каналі #політичнийтреш 

Відео можна подивитися тут

Як пише ZAXID.NET креативний продюсер телеканалу НТА Віталій Крутяков у коментарі розповів, що Роман Любицький не має впливу на редакційну політику НТА.

«Я чесно зізнаюся, те, що він [Роман Любицький] досі є формальним директором каналу, я дізнався буквально вчора. Я не знав того. Він не бере ніякої участі і впливу на редакційну політику НТА не мав. Чутки такі пішли минулого тижня. Ми щиро вірили, що вони, можливо, чутками і залишаться», – розповів Віталій Крутяков.

Нагадаємо, що на базі львівського каналу журналісти Медведчука створюють новий.

Новий канал, який планують запускати колишні співробітники ZIK, NewsOne и «112», вже створюється на базі регіонального львівського каналу «Перший незалежний». Виходячи з даних Єдиного державного реєстру, 24 лютого в каналу змінився власник: ним стало ТОВ «МЕДІАХОЛДИНГ НОВИНИ», створене 18 лютого 100 працівниками каналів Медведчука.

Журналісти звернулися за коментарем до Романа Любицького – засновника та керівника ТОВ «Тайм медіа», якому раніше належав «Перший незалежний».

Він не підтвердив і не спростував інформацію про створення нового інформаційного каналу за участю колишніх співробітників медіахолдингу Тараса Козака, проте уточнив, що більше року шукає покупців для свого каналу. Юрист, ім’я якого Любицький не назвав, шукає нового покупця і діє за дорученням, яке Любицький на нього оформив: «Я зараз не можу надати коментар — я довгий час не спілкувався з довіреною особою, яка шукає покупця для цього каналу, і мені потрібен час для перевірки інформації», — повідомив Любицький.

Роман Любицький був директором телеканалу ZIK до переходу його у власність Тараса Козака. Зауважимо, що Любицький є гендиректором львівського телеканалу НТА та медіахолдингу «Вголос». Був директором телеканалу ZIK, поки його власником не став Тарас Козак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: