Львів викупить для УГКЦ квартиру

DSC_9615

Депутати Львівської міської ради депутати погодили придбання об'єкта нерухомого майна на пл. Святого Юра, 5.

Депутати Львівської міської ради погодили придбання об'єкта нерухомого майна на пл. Святого Юра, 5.

Зокрема, йдеться про квартиру №11 у будинку на пл. Святого Юра, 5, яку мають викупити у власників та передати у власність УГКЦ.

Відтак, депутати погодили укладення між Львівською міською радою та громадянами Коледою Галиною Юріївною та Коледою Ольгою Іванівною договору купівлі-продажу об'єкта нерухомого майна - квартири № 11 на пл. Святого Юра, 5, загальною площею 82,8 кв. м, оціночною вартістю 3 394 300 грн.

Кошти на закупівлю квартири мають виділити з бюджету Львова.

Водночас, між депутатами розгорілася дискусія, щодо доцільності викупу за пропонованою вартістю.

«Вартість одного квадратного метра – 41 390 грн, а це вище ринкової вартості майже у два рази. Чи місто може собі дозволити такі витрати у час пандемії? Ця ціна для міста – занадто велика розкіш» – заявив депутат від Варти Юрій Мартинюк.

«Коли ми говоримо, що це дорого, то можемо зазирнути в історію і згадати, як людей заселили туди. Ми зараз стоїмо перед вибором відновлення історичної справедливості. Ми прийняли програму, коли святкували 150-ліття Шептицького, і там були передбачені кроки збоку міста, щоб вшанувати Митрополита, як він жертвував колись на користь громади. Перед сесією були розмови представників церкви з депутатами. Дуже прошу підтримати цю ухвалу», - заявив депутат від «Самопомочі» та директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євген Бойко.

«Ми вели перемовини більше трьох років, бо іншого варіанту звільнити квартири, які радянська влада забрала в Української Греко-Католицької церкви немає. Ці квартири у 1990-х роках приватизували. Тому наша єдина можливість – це потрохи їх викупляти і передавати церкві для того, щоб вони могли там розташовувати свої виробничі приміщення», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Зрештою, ухвалу підтримали 36 депутатів.

Згідно з ухвалою, квартиру передадуть Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ, відповідно до міської цільової програми відновлення Святоюрського комплексу.

Дію цієї програми депутати сьогодні продовжили на 2021 рік.

Нагадаємо, міська цільова програма відновлення Святоюрського комплексу передбачає повернення будівель церковній громаді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: