У Львові створили ще одну патронатну сім'ю

сімя6

Відтепер у Львові функціонуватиме дві сім'ї, які тимчасово зможуть приймати дітей, які опинились у складних життєвих обставинах у своїх домівках. Це звичайні сім'ї, які пройшли відповідний курс навчань.

Як розповіли в управлінні «Служба у справах дітей» ЛМР, під час цих навчань сім'ї дізнавались про послугу патронату, вікові особливості дітей, вивчали поняття «травми» та як її долати, адже дитину забрали із проблемної сім'ї, - повідомляють у пресслужбі ЛМР.

У сім'ї патронатного вихователя дитина зможе перебувати до 6 місяців. За цей час батьки чи законні представники мають подолати складні життєві обставини, які призвели до їх розлуки, і дитина має повернутись до них.

«Проте, є випадки, коли батьки не мають наміру змінювати свій антисоціальний спосіб життя, який шкодить дитині. Це може бути алко- чи наркозалежності, або ж у батьків відсутні батьківські навички піклування про дитину — тобто без поважних причин не піклуються про розвиток дитини, не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду чи лікування тощо. Коли дитина перебуває в сім'ї патронатного вихователя, з її батьками працюють соціальні служби, а також взаємодіють і патронатні вихователі», — наголосили в управлінні Служба у справах дітей ЛМР.

Якщо ж батьки не змінюють свій спосіб життя, служба у справах дітей ініціюватиме позбавлення батьків батьківських прав. Відтак, дитина може бути усиновлена або ж влаштована в сімейну форму виховання, таку як: опіка/піклування, прийомна сім'я чи дитячий будинок сімейного типу. Адже кожна дитина має зростати в люблячій сім'ї, яка про неї піклується.

«Тож, якщо у вас є досвід виховання дітей, ви маєте кімнату, де зможе гостювати дитина і для неї є спальне місце, стіл для навчання й місце для ігор, а також повнолітній член вашої сім`ї (чоловік або дружина, повнолітня донька або син), які проживають разом з вами і готові пройти курс навчань, щиро запрошуємо стати патронатними вихователями і подарувати затишок та тепло дитині», — підсумували в міському управлінні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: