У театрі Марії Заньковецької відбулась перша прем'єра цього року – «Конотопська відьма»

конотопська відьма

У Національному академічному драматичному театрі Марії Заньковецької – перша прем'єра 2021 року.

Глядачам представили постановку класичного твору Квітки-Основ'яненка «Конотопська відьма» в оригінальному жанрі – гопак-опера.

«Заньківчани» підготували для глядачів новий мюзикл із карколомним сюжетом, піснями, танцями і сміхом. Під яскравим світлом і барвистими декораціями на сцені театру актори розповідають про події у Конотопі, де сотнику Микиті Уласовичу Забрьосі вибирають наречену. Окрім біди, що Олена підсунула Микиті гарбуза, у Конотопі ще й нема дощу, писар Пістряк хоче влади, а сотня Микити має вирушити в похід. Проте нічого не складається на добре. Писар вирішує, що все те зло від відьом і вихід лише один - їх треба топити!

У виставі є і містичні події, і кохання, переплетене зі смутком розставання. Режисер-постановник вистави – заслужений діяч мистецтв України Вадим Сікорський зауважив: «Ми сліпі, адже не бачимо паралельного світу. Нам розповідають про нього або ми на якомусь рівні відчуваємо, що він є. Та фізично побачити його не можемо. Відьма – це щось поза цим матеріальним світом. Не чоловік і не жінка, навіть якщо в автора прописана жіноча роль. І якщо акторам вдасться «потрапити» у цей паралельний світ, «побути там», то, гадаю, це має бути цікаво. Також відьма є провокатором. Людина у стані спокою не проявляє своєї суті, а коли її спровокувати - тоді вона відкривається».

Інсценізував виставу письменник, сценарист і драматург Богдан Жолдак. А пісні, частково засновані на фольклорних мотивах, запам'ятовуються надовго.

Автором слів виступила поетеса Єва Нарубина, автор музики – видатний український композитор Ігор Поклад, який вперше музику до «Конотопської відьми» написав ще у 1982 році.

Цими вихідними «Конотопську відьму» можна буде побачити ще двічі. Ще три покази заплановані на березень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: