Які свята відзначають 25 лютого (іменини, народні прикмети)

6ada422c840af393f1811a27e4d549b0-696x365

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 25 лютого в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 25 лютого в Україні і світі.

Свята та події 25 лютого

Цього дня 1918 року в Коростені Українська Центральна Рада прийняла Тризуб за офіційний герб УНР. З 22 січня 1919 року згідно з законом про Злуку Тризуб став використовуватися і як герб Західної області УНР. Залишався він гербом гетьманської держави П. Скоропадського, а також Директорії.

Уперше спроба конституційно оформити Тризуб як державний герб була зроблена у травні 1920 у проекті Конституції, розробленому Всеукраїнською Національною Радою, а вдруге — спеціальною «Урядовою Комісією по виготовленню Конституції Української Держави» 1 жовтня того ж року.

Сучасний герб держави Україна, один із чотирьох її офіційних символів поряд з прапором, гімном і Конституцією, було затверджено 19 лютого 1992 року.

25 лютого проводять Всесвітній день стерилізації домашніх тварин. Дата на 2020 рік. Всесвітній день кастрації домашніх тварин щорічно проводиться в останній вівторок лютого.

Окрім цього, сьогодні проводять День пістолета. Самуель Кольт винайшов револьвер – пістолет з кількома камерами для куль. Він запатентував його в Європі в 1835 році і в Сполучених Штатах в 1836 році – патент №138.

Іменини 25 лютого

Цього дня іменини святкують: Олексій, Марія, Євген, Антон та Мелетій.

Народні прикмети 25 лютого

Здавна цей день називали рибним. Уся справа в тому, що 25 лютого було прийнято пекти пироги з рибною начинкою та пригощати ними рідних та нужденних.  Православна церква 25 лютого згадує святих Алексія і Мелетія. Тумани на Олексія говорить про дощове майбутнє літо. Завірюха цього дня прогнозує холодне літо, насичене опадами. А от зоряне небо розповідає про багатий літній урожай.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: