Кількість хворих на коронавірус на Львівщині продовжує зростати

львів

Тенденції щодо захворюваності на коронавірус на Львівщині є тривожними.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За минулу добу проведено близько 1700 ПЛР-тестів, з яких 447 позитивні. Загалом епідситуація залишається стабільною, але ми спостерігаємо негативні тенденції. Так за останню добу госпіталізовано 144 пацієнти, на стаціонарному лікуванні знаходиться 1404 пацієнти. Це на 209 пацієнтів більше, ніж минулої п’ятниці. Завантаженість ліжкової мережі становить 35,6%. У реанімаційних відділеннях близько 120 пацієнтів, 33 перебуває на ШВЛ.

В обласній інфекційній лікарні перебуває 174 пацієнти, у Центрі легеневого здоров’я – 154, ЛШМД – 144, у Винниківському госпіталі – 112, У Стебницькій міській лікарні – 104, у Стрийській міській дікарні – 84.

«Тенденції, які ми спостерігаємо є тривожними. Це видно по кількості підтверджених випадків та кількості викликів бригад швидкої допомоги, яких за минулу добу було 70. Якщо порівняти з минулою п’ятницею, то це вдвічі більше. Кількість госпіталізованих впродовж тижня не опускалася нижче 130 на добу. Усі госпіталізовані є важкими, 80% з них є кисневозалежними, з тяжкими пневмоніями. Хворі є досить молодого віку – 35-40 років, вони у тяжкому клінічному стані і потребують кисневої підтримки. Кількість таких пацієнтів зростає», - розповів Орест Чемерис.

Щодо вакцинації, то вчора в обласній інфекційній лікарні було провакциновано перших 50 осіб.

«Всі провакиновані почувають себе добре, ніяких негативних наслідків, тривожних симптомів та побічниїх ефектів немає. Сьогодні буде провакциновано понад 80 осіб з ковідних команд у 8-й лікарні Львова. В понеділок плануємо перейти у Центр легеневого здоров’я, а потім в ЛШМД. Там робиться тимчасовий пункт вакцинації для екстреної медичної допомоги та лікарні швидкої допомоги», - уточнив у коментарі Дивись.Info Орест Чемерис.

Як розповіла директорка Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» Олександра Бурда, там перебуває на лікуванні 22 дітей, з них 14 мають підтверджений коронавірус. З госпіталізованих - семеро дітей з пневмоніями.

«Відсоток пневмоній на початку цього року зріс. Зараз це в середньому 30%, тоді яке минулого року було 22-23%.  Також є діти з цукровим діабетом, які вже неодноразово до нас поступають. За два місяці цього року відсоток ПЛР-позитивних пацієнтів збільшився. Якщо минулого року це було 33-34%, то зараз це 47-46%», - розповіла Олександра Бурда.

Водночас, кількість кисневозалежних пацієнтів серед дітей є меншою, ніж серед дорослих.

«В середньому це 10-12%. Зараз у нас двоє важких пацієнтів, з них одна дитина з Івано-Франківської області. Ми допомагаємо усім, хто до нас звертається», - додала Олександра Бурда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: