Скільки дітей у Львові їздить у автівках без автокрісел - дослідження

автокрісла

Такі результати дослідження отримали волонтери громадської організації «Impact», що займається безпекою дорожнього руху в Україні.

Два тижні волонтери спостерігали за львівськими автомобілями на найбільших перехрестях міста і фіксували, скільки транспортних засобів пересуваються із дітьми з автокріслами та без них.  Волонтери впродовж  двох тижнів (зранку, в обід та вечір) та занотовували інформацію.  Дані фіксувалися у кількох районах:  перехрестя Любінська-Виговського, кільце Чорновола-Липинського, та Верхній Шувар (Червоної Калини – Довженка).

Всього було зафіксовано 33026 автомобілів. З них у 2251 машині перебували діти. 1267 дітей перебували у спеціальних дитячих утримуючих пристроях. Натомість 984 дитини їхали в автівці без додаткового захисту.

У відсотковому співвідношенні результати виглядають так: 56% дітей віком до 12 років перебувають у автокріслах. А 44% їх однолітків перевозять в машині без додаткового захисту, що є порушенням правил дорожнього руху.

Дослідження проводяться в рамках міжнародного проекту «Безпека дітей на дорогах України» у співпраці зі Східним альянсом за безпечний і сталий транспорт (Велика Британія) та фінансується Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Проводилось спостереження з 30 листопада по 12 грудня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: