У мерії відмовилися виділяти гроші на зарплату муніципалів

DSC_9797

Виконавчий комітет Львівської міської ради не погодив перелік комунальних об’єктів Львівської міської ради, охорону громадського порядку та безпеки яких буде здійснювати ЛКП «Муніципальна варта» у березні–квітні 2021 року.

Згідно з проєктом рішення, пропонувалося виділити на охорону впродовж двох місяців 14 комунальних об’єктів ЛМР понад 5 млн.грн.

Втім у членів виконкому виникли питання щодо розрахунків, які провели в ЛКП, зокрема щодо суттєвої різниці в оплаті праці різних працівників.

Так, на оплату шістьох працівників у Музеї народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького (Шевченнківськеий гай) передбачили трохи більше мільйона гривень. Водночас, для 12 охоронців КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги»  - 1 млн 300 тис.грн.

«Як так? На шість людей – 1 мільйон 40 тисяч гривень, а на 12 – 1 мільйон 390 тисяч. На ЛМР передбачили чотирьох працівників а грошей потрібно 463 тисячі гривень. Це по різному оплачується робота працівників? Одні отримують у 2,5 рази більше ніж інші?», - заявив секретар ради Маркіян Лопачак.

Як пояснив начальник управління безпеки міста Юрій Діль, до кожного працівника застосовують різні коефецієнти, які впливають на оплату праці.

«Всі розрахунки проводили згідно з тарифами ЛКП «Муніципальна варта». Щодо працівників діє тарифна сітка. Можливо, це були різні коефецієнти тарифікації. Охорона різних розрядів передбачає різні вимоги до працівника», - пояснив Юрій Діль.

Втім, таке пояснення не вдовольнило міського голову Андрія Садового.

«Якщо ж логічні питання, а на них немає відповіді, значить тут щось не так. На це питання у мене самого відповіді немає», - заявив міський голова.

«Ми неодноразово дискутували про те, чи не краще нам залучити Державну службу охорони. Постійно наводилися аргументи, що вона є набагато дорожчі, ніж «Муніципальна варта». Але з такими розрахунками я вже не до кінця в цьому впевнений. Якщо говорити про десятьох муніципалів і 10 працівників поліції, тоді останній варіант буде дорожчим. Але наскільки я знаю, перевага державної охорони в тому, що вона може не залучати відразу всіх працівників, а використовує «тривожні кнопки». Тому, якщо на об’єкті буде наприклад двоє працівників поліції і «тривожна кнопка», то це буде значно дешевше», - заявив Маркіян Лопачак.

Як зауважив Андрій Садовий така ідея «має право на життя».

Відтак, вирішено «Муніципальна варта» перевірить свої розрахунки, а паралельно буде створено робочу групу, яка має з’ясувати доцільність переходу на послуги ДСО.

Нагадаємо, у червні торік прокуратура заявила про викриття незаконної діяльності ЛКП «Муніципальна варта». Йшлося про охорону впродовж трьох місяців майданчика з продажу автівок без жодних договорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: