Які обмеження почали діяти на Прикарпатті через жорсткий карантин

карантин фрнаківськ

Відсьогодні, 26 лютого, в Івано-Франківській області починає діяти жорсткий карантин. Регіон потрапив у «червону» зону через черговий спалах коронавірусної інфекції, - йдеться на РБК-Україна.

Відсьогодні, 26 лютого, в Івано-Франківській області починає діяти жорсткий карантин. Регіон потрапив у «червону» зону через черговий спалах коронавірусної інфекції, - йдеться на РБК-Україна.

Жорсткі обмеження почали діяти з 00:00 26 лютого 2021 року.

Як заявив напередодні міський голова Івано-Франківська Руслан Марцинків, рух транспорту (включно з міським, міжміським автобусним, залізничним і авіаційним) буде призупинено. Пересуватися містом можна буде легковими автомобілями - до 5 осіб (без урахування дітей віком до 14 років) та службовими/орендованими авто - виключно на сидячих місцях і з використанням індивідуальних засобів захисту.

При цьому міський громадський транспорт працюватиме, але в режимі спецперевезень, як це було під час першого локдауну навесні 2020 року. Дозволяється займати лише сидячі місця та обов'язково необхідно мати довідку з місця роботи.

Робота дитячих садків заборонена. Але мер пообіцяв невдовзі запровадити чергові садочки, щоб батьки мали де лишати дітей.

Усі інші заклади освіти переходять на дистанційне навчання.

Усім установам, закладам, підприємствам рекомендується перевести роботу у гнучкий графік та дистанційний режим. Місцева влада закликає створювати позмінні графікі роботи або переходити в онлайн, щоб зменшити кількість контактів між людьми.

Окрім цього, працюють контрольно-пропускні пункти.

Також забороняється:

всі масові заходи;
обслуговування відвідувачів в закладах громадського харчування;
робота непродовольчих ринків;
відвідування ТРЦ, непродовольчих магазинів, розважальних закладів;
робота кінотеатрів, театрів та інших закладів культури;
діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів;
робота закладів сфери побутового обслуговування.

Обмеження не стосуються діяльності банків, поштових відділень, аптек, СТО та автозаправок, закладів медичної та ветеринарної практики, майстерень з ремонту електроніки та побутової техніки.

«Транспортна» ізоляція Прикарпаття

Також в Івано-Франківській області відсьогодні забороняється посадка і висадка пасажирів на регулярні та нерегулярні рейси міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом в населені пункти Івано-Франківської області і з них.

«Укрзалізниця» припинила продаж на поїзди, які їдуть в Івано-Франківську область і назад. Продавати квитки не будуть до 12 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: