У ЗСУ на коронавірус хворіє 784 військових, розпочалася вакцинація

voennyie
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Станом на 10.00 27 лютого в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 784 особи.

Всього за час пандемії одужало 15 937 осіб, летальних випадків 45. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 125 осіб, повідомляює командування медичних сил ЗСУ.

За минулу добу зареєстровано 115 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них до закладів охорони здоров’я госпіталізовано 18 осіб:

  • Військово-медичний клінічний центр Західного регіону – 3 військовослужбовця та 1 працівник ЗС України
  • Полтавський військовий госпіталь – 3 військовослужбовця
  • Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону та Житомирський військовий госпіталь – по 2 військовослужбовця
  • Національний військово-медичний клінічний центр “ГВКГ” – 1 військовослужбовець та 1 працівник ЗС України
  • Військово-медичний клінічний центр Південного регіону, Чернівецький, Миколаївський та Мукачівський військові госпіталі, 59 військовий мобільний госпіталь – по 1 військовослужбовцю.

Стан здоров’я хворих задовільний, призначено необхідне лікування.

На базі 59-го військового мобільного госпіталю у Сєвєродонецьку розпочалась планова вакцинація військовослужбовців від COVID-19. Вона здійснюється індійським аналогом препарату AstraZeneca – Oxford/AstraZeneca (Covishield).

Першими щеплення отримали військові медики госпіталю та особовий склад окремої медичної роти. Вакцинація відбувається виключно у добровільному порядку.
Начальник госпітального відділення капітан медичної служби Іван Стаценко першим серед своїх колег отримав профілактичне щеплення.

– Ми щодня працюємо з хворими, зокремаз тими, хто хворіє на COVID-19. Тому свідомо вирішив зробити щеплення цим препаратом, щоб мій організм мав імунітет. Через 28 днів отримаю другу дозу препарату, – зазначив військовий лікар.
Усім військовослужбовцям перед тим, як отримати вакцину, в окремому кабінеті перевіряють тиск, пульс та температуру тіла. Там же заповнюється необхідна документація. Також на цьому етапі визначають військових, які мають протипоказання до щеплень.

Медична бригада, яка здійснює вакцинацію, а це лікарі та медичні сестри, попередньо пройшли фахову підготовку на базі Харківського Військово-медичного клінічного центру Північного регіону.

Військові, якимзробили щеплення, отримали свідоцтво про його проходження. Всі вони будуть знаходитись під наглядом медичного персоналу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: