У МОЗ розповіли, як проходить вакцинація в Україні від коронавірусу

630_360_1609799878-145
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Протягом суботи в Україні щеплення від Covid отримали лише 90 осіб, вакцинація відбувалась у 3 регіонах.

Про це повідомило МОЗ у Телеграм

​​За добу 27 лютого 2021 року в Україні 90 осіб щеплено від COVID-19. Від початку кампанії щеплено 3141 особу, з них отримали 1 дозу – 3141 особа.

Кількість щеплень, проведених у регіонах за останню добу:

Донецька область - 50 щеплень;
Луганська область - 20 щеплень;
Херсонська область - 20 щеплень;

За добу найбільша кількість щеплених у Донецькій області (50 щеплень), за весь період вакцинальної кампанії в Черкаській області (270 щеплень).

УНН нагадує, що в Україні 24 лютого стартувала вакцинація від COVID-19, першим щеплення отримав лікар із Черкас — вакциною Oxford/AstraZeneca.

Перша партія вакцин від коронавірусу прибула в Україну 23 лютого. Вантажний літак рейсом TK6289 Стамбул — Київ авіакомпанії Turkish Cargo сів в аеропорту в Україні об 11:07. Однак, вакцина летіла з Індії, з зупинкою у Стамбулі. 21 лютого 2021 року міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Як повідомив голова МОЗ Максим Степанов, в Україну прибуло саме цих 500 тис. доз вакцини від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (CoviShield).

22 лютого в Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) проти COVID-19.

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, в Україні розробили чіткий план, що дає змогу одразу після прибуття вакцини проти COVID-19 розвозити її в обласні склади 11 транспортними засобами одночасно.

Першими її повинні отримати сім регіонів: Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька області та місто Київ.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що всі українці, які бажають отримати щеплення проти коронавірусу, будуть вакциновані до кінця року, інформує УП.

"Україна має контрактів на понад 30 млн доз вакцини, і ми продовжуємо перемовини. Усі охочі протягом цього року зможуть отримати вакцину, адже це — наш шлях повернення до звичного життя", - заявив він.

Крім того, Мінцифри й МОЗ анонсували запуск із наступного тижня нового проєкту, який дасть можливість записатися до листа очікування на вакцинацію через застосунок або вебпортал "Дія".

За словами Шмигаля, це допоможе уникнути черг і заповнення зайвих папірців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: