За січень-лютий 2021 року у Карпатах травмувалося 220 туристів

турист
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Гірські пошуково-рятувальні підрозділи ДСНС України продовжують залучатись до виконання профілактичних заходів, пошуково-рятувальних робіт на об'єктах туристичних відвідувань у визначених зонах відповідальності.

Так, з початку 2021 року ними вже врятовано більше 360 людей та надано допомогу понад 220 громадянам, повідомляють у ДСНС.

У свою чергу на Львівщині, рятувальники Славської пошуково-рятувальної групи на лижній трасі гори Тростян надали допомогу травмованій туристці-лижниці. Під час катання жінка, 1955 року народження з Києва отримала травму правої ноги. Рятувальники надали потерпілій домедичну допомогу та спустили до підніжжя гори, де передали медикам.

Водночас, в Міжгірському районі Закарпаття, у підніжжя г. Магура-Жиде та г. Гемба і прилеглих до них територій та схилів, продовжувався пошук туриста з Києва, який 13 лютого заблукав під час катання на лижах.

Крім того, щоб нагадати громадянам про небезпеку, яка може чекати на них у горах, за період з 1 січня по 21 лютого 2021 року рятувальники вже зареєстрували та перед виходом на туристичні маршрути провели інструктажі для 6 тис. 482 туристів у складі 692 туристичних груп.

Тож, з метою попередження небезпечних подій за участі туристів та для оперативного надання допомоги постраждалим у горах, ДСНС наголошує на важливості реєстрації громадянами своїх мандрівок!

Вирушаючи у туристичний похід, дотримуйтесь наступних порад від рятувальників:

  • обов'язково інформуйте своїх близьких і знайомих про проходження вашого маршруту й очікуваний час повернення з походу, а краще — зареєструйте свою гірську мандрівку на рятувальних постах;
  • уникайте походів поодинці. Мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж 3 особи;
  • переконайтеся, що ваше екіпірування відповідає вимогам походу. Візьміть з собою достатню кількість їжі та води, а також необхідний одяг;
  • поцікавтеся умовами місцевості і прогнозом погоди;
  • обов'язково візьміть з собою перевірені туристичні карти;

Дбайте про свою безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: