Мер Львова відзначив МакДональдз за розвиток екокультури в місті

_2021-02-26_17-02-06 (1)

За 5 місяців компанія навчила сортуванню 500 працівників та передала на переробку близько 50 тонн відходів.

Деями відбулась зустріч міського голови Львова з представниками компаній, які залучені до загальноміської ініціативи правильного поводження з відходами. Серед учасників зустрічі – компанія МакДональдз, яка завдяки успішним результатам пілотної програми сортування отримала від Андрія Садового, очільника міста, спеціальну подяку та диплом за вагомий внесок у підвищення рівня свідомості та розвиток культури роздільного сортування відходів.

В результаті зустрічі сторони домовилися про прискорене провадження запланованих екоініціатив, адже тестова програма із сортування відходів показала успішні результати. Зокрема, за п’ять місяців пілотної програми сортування в залах п’яти ресторанів МакДональдз у Львові відсортовано й передано на переробку понад 40 тонн паперу, 5,8 тонн пластику й 4,3 тонни пакувань Tetra Pak.

«Сьогодні питання екології та дбайливого поводження з ресурсами – питання номер один в усьому світі. На жаль, Україна довго йшла до усвідомлення необхідності екологічної відповідальності. Ми у Львові спільно з екоактивістами та соціально відповідальним бізнесом маємо вже перші результати чіткої екополітики. І ці кроки будуть впроваджуватись і надалі, з більшими темпами та ефектом. Це й називається ековідповідальністю не на словах, а на дії – коли великі компанії не просто підвищують загальний рівень екологічної свідомості та культури серед населення, але й допомагають мешканцям адаптуватися до змін», – каже Андрій Садовий, міський голова Львова.

Львів став першим містом, де було впроваджено процес сортування відходів мережі. В тестовому режимі були встановлені сортувальні станції з відповідними позначками для розділення їх на папір, пластик, паперові стакани, рідину та інше. Щоби правильно організувати систему роботи з відходами, 500 співробітників пройшли навчання принципам управління відходами.

Компанія має на меті створення справжньої кругової екосистеми, залучаючи вторсировину для виготовлення товарів і використання їх у своїй мережі. МакДональдз співпрацює з українськими виробниками, стимулюючи попит на ринку вторсировини. Так, наприклад, вже незабаром поліетилен і пластик будуть йти на виготовлення пакетів для сміття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: