В Україні вироблятимуть препарат від діабету, який не має аналогів у світі

лікиз

Розроблений в Інституті проблем ендокринної патології імені В.Данилевського НАМН України (Харків) антидіабетичний препарат фенсукцинал, який не має аналогів у світі, прийнятий до промислового виробництва.

Про це розповів директор інституту, член-кореспондент НАМН України, доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Юрій Караченцев, - повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні препарат як єдиний у світі потенційний протидіабетичний препарат комбінованого спектру дії зацікавив ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ» (Київ), де вже розробляють промислову технологію виробництва новинки», - поінформував Караченцев.

За його словами, багатоетапний процес розробки оригінального препарату, що має одночасно антиоксидантну і цукрознижувальну активність, а також здатність зменшувати інсулінорезистентність і сприяти регенерації бета-клітин підшлункової залози, які і виробляють такий важливий для організму гормон, як інсулін, тривав 20 років.

«Антидіабетичні препарати, розроблені в інституті, довели свою результативність задовго до появи коронавірусу. Тільки за останні 3 роки розроблено способи синтезу і проведено первинний фармакологічний скринінг на наявність цукрознижувальних і антиоксидантних властивостей 19 нових сполук. Зараз в інституті на різних стадіях готовності обробляються до 10 оригінальних сполук, які мають, зокрема, протипухлинну активність», - розповів Караченцев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: