Кількість госпіталізованих з коронавірусом на Львівщині різко зросла

602b1117ae5ac97fe27c4ca5
Фото з відкритих джерел.

Медики щодня спостерігають зростання кількості хворих на коронавірус.

Про це під час брифінгу розповіла директорка обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко.

«Зростає відсоток госпіталізації. Зокрема за останні 16 днів кількість госпіталізованих зросла на 35%. В лікарнях Львівщини знаходяться 1580 пацієнтів. Найбільша кількість хворих на 100 тисяч населення у Львівському районі та Дрогобицькому. Враховуючи несприятливу епідситауцію в Івано-Франківській, Чернівецькій областях, кожна людина на Львівщині має дотримуватися заходів безпеки, про які ми вже рік говоримо, але їх мало хто виконує. Якщо людина має хоча б найменші ознаки ГРЗ – невелика температура, нежить покашлювання, це підстава звернутися до сімейного лікаря або самостійно звернутися для забору матеріалу на ПЛР тест. Це потрібно зробити для  того, щоб якщо захворювання підтвердиться, така людина та її родина перебувала на самоізоляції. Якщо цього не зробити, тоді ми не зможемо зупинити зростання кількості хворих», - пояснила Наталія Іванченко.

Найбільш заповненими є Центр легеневого здоров’я та обласна інфекційна лікарня.

Також 138 пацієнтів перебуває у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих Юрія Липи у Винниках. Як розповів керівник установи Максим Прикупенко, 15 пацієнтів перебувають в реанімаційному відділенні у важкому стані, також є пацієнти у критично важкому стані.

«За останній тиждень збільшилась кількість звернень та госпіталізованих. Якщо минулого тижня у середньому щодня поступало від трьох до п’яти  пацієнтів, то за останні дні та кількість збільшилась, зокрема вчора поступило 20 пацієнтів. Також у закладі проходять лікування 19 пацієнтів з Івано-Франківської області,  двоє з них вже виписали додому», - розповів Максим Прикупенко.

Загалом на Львівщині за попередню добу із діагнозом COVID-19 госпіталізували 195 осіб. Скерували на самоізоляцію 555 людей. Аналіз на ПЛР-дослідження вперше набрано у 750 осіб.

Щодо вакцинації, то першими планують щепити 1300 медиків.

Станом на сьогодні, провакциновано уже 200 медичних працівників. З них 50 в обласній інфекційній лікарні, 80 – у 8-й міській лікарні, 70-у Центрі легеневого здоров’я. Сьогодні вакцинацію проводять в ЛШМД.

«Усі провакциновані  почуваються добре. Лише одна людина поскаржилася на незначний біль при доторканні до місця щеплення. На сьогодні вакцинацію проводить лише одна бригада. 4 та 5 березня буде проведено тренінг для ще 4 бригад», - розповіла Наталія Іванченко.

Загалом під час першого етапу планують вакцинувати 21200 осіб.

«Поки що будуть вакцинуватися медик ковідних лікарень. Далі підключиться первинка, особи, які перебувають в закритих центрах для людей старшого віку. Потім щеплення зможуть зробити поліцейські надзвичайники, освітяни, соціальні працівники», - додала  Наталія Іванченко.

Також відучора розпочалася  реєстрація для проведення вакцинації для усіх охочих.

«Якщо пересічна людина розуміє, що їй потрібно вакцинуватися, то у неї є кілька  варіантів. Зайти на сайт МОЗ, подивитися телефон гарячої лінії запису на вакцинацію, безкоштовно зателефонувати і потрапити у чергу очікування. Другий варіант – зареєструватися у додатку «Дія», де теж можна записатися у чергу. Ще один варіант – зателефонувати сімейному лікарю та повідомити, що ви готові вакцинуватися», - розповіла Наталія Іванченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: