У Львові рахують збитки від снігопадів

IMG-d6f421abea2d88494b9797fe79407758-V

Комунальні служби досі вивозять сніг з центру Львова а найкращих двірників планують преміювати.  

Комунальні служби досі вивозять сніг з центру Львова, а найкращих двірників планують преміювати.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

«З 7 по 19 лютого, згідно з даними Гідрометцентру, випало 234% місячних опадів. Це назагал 40−45 см снігового покрову. Востаннє такий снігопад був у 2013 році. Відповідно, до прибирання міста ми залучали 139 одиниць комунальної техніки - це мотоблоки, піскорозкидувачі, тракторці, підмітальні машини, грейдери. Техніка працювала цілодобово. Крім того, ми щоденно залучали додаткову техніку - 40−65 одиниць в день. Техніку давали будівельні компанії, підприємства, різні установи та організації. Загалом, ми вивезли 5244 самоскиди снігу, в кожному було по 10 кубометрів. Така робота ще продовжується», - розповіла Ірина Маруняк.

За її словами,  у лютому було використано 16,6 тис кубометрів протиожеледних засобів - це піскосуміш, сіль і реагенти.

«Коли був мороз до -10 градусів ми використовували сіль, а після -10 градусів - піскосуміш. Тобто, в залежності від погодних умов, ми використовували відповідний протиожеледний засіб. Піскосуміш також використовували для посипання підйомів вулиць і мостів», - уточнила заступниця міського голови.

Також, за її словами, 168 працівників у складі 52 бригад було залучено до знімання нависань снігу та оббивання бурульок.

«До цих робіт ми залучали також 12 вишок і 16 верхолазів. Були будинки, які доводилося чистити по 3-4 рази. Загалом очистити 3317 будинків. Далі, коли сніг почав топитися, комунальні служби активно чистили дощоприймачі. На сьогодні ми очистили 6830 дощоприймачів - це 92%. Тому у нас не було підтоплень», - розповіла Ірина Маруняк.

За її словами, до прибирання міста від снігу було залучено 2060 двірників.

«Це двірники наших управляючих компаній і двірники ШРП. За результатами роботи у лютому, кращі двірники отримають в березні премії, їх розмір ще буде визначатися. В середньому зарплата двірника комунальних управляючих компаній становить 6-7 тисяч гривень», - розповіла Ірина Маруняк.

За її словами, зараз комунальні служби розрихлюють і продовжують вивозити сніг, та прибирають прибордюрну частину вулиць від залишків піскосуміші.

«Цю піскосуміш ми забираємо і вивозимо, щоб не забивалися дощоприймачі. Цю роботу ми проводимо активно. Використовуємо добру погоду, щоб прибирати дороги від піску», - пояснила Ірина Маруняк.

Вона також розповіла, що у Львові розпочався ямковий ремонт доріг.

«Вже 5-й день проводимо ремонт аварійних ділянок. Зараз, поки є така температура – 3-4 градуси, ми працюємо холодним асфальтом, забиваємо ями,  які більше 7 см глибини. Завтра запускаємо асфальтний завод у Шевченківському районі і будемо працювати гарячим асфальтом. Працюватимемо до тих пір, доки дозволить погода. Так виглядає, що за три дні знову буде похолодання і опади. Тому в холоднішу погоду працюватимемо холодним асфальтом, а в теплішу - гарячим. Як правило ми починаємо повноцінно працювати гарячим асфальтом, вирізати великими картами, в кінці березня – на початку квітня », - пояснила у коментарі Дивись.info Ірина Маруняк.

В яку суму містові обійшлася ліквідація наслідків снігопадів, у мерії наразі сказати не готові.

«Ми зараз підраховуємо, але роботи ще тривають, сніг продовжують вивозити. Цього місяця будемо мати остаточну суму, - розповіла Ірина Маруняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: